Türk şirketi Almanya pazarına nasıl girdi?

Türk şirketi Almanya pazarına nasıl girdi?

Türk perakendecilerin yurtdışında mağaza yatırımları hız kesmeden sürüyor.

Türk şirketi Almanya  pazarına nasıl girdi?
16px
24px
31.10.2014 15:30
ABONE OLgoogle
Türk perakendecilerin yurtdışında mağaza yatırımları hız kesmeden sürüyor. Bu yatırımlar son dönemlerde daha çok Ortadoğu, Rusya ve Körfez ülkelerinde yoğunlaşsa da rekabetin zor olduğu Avrupa pazarını göz ardı etmeyenler de var. Bunlardan biri de polo ve marine giyim markaları ile tanınan Galvanni’nin sahibi RBK Tekstil.

1973 yılında İtalya’da piyasaya çıkan bu markanın tüm dünya üretim ve isim hakkını üç yıl önce satın alan RBK Tekstil, yurtdışında mağazacılık yatırımlarını hızlandırmış durumda. Dominik Cumhuriyeti gibi Türk perakendecilerin henüz bulunmadıkları ülkelere de adım atan şirket, geçtiğimiz aylarda Dubai’nin en lüks alışveriş merkezinde de mağaza açmıştı.

RBK Tekstil, şu sıralar Almanya’ya odaklanmış vaziyette. Bunun için Hannover’de bir showroom açmış. Firma yılsonuna kadar bu şehirde bir de cadde mağazası açacakmış. Galvanni’nin Münih, Berlin, Hamburg gibi şehirlerde corner’ları bulunduğunu da belirtelim.

Markanın Almanya pazarına girmesi tesadüfen olmamış. Berlin’de düzenlenen hazır giyim fuarı Panaroma’ya katılan firmaya Almanya’nın çeşitli eyaletlerinden distribütörlük teklifleri gelmiş. Galvanni Genel Müdürü Burak Kanpak, bu teklifleri kısa sürede değerlendirip, Almanya’da mağaza sayısını artıracaklarını vurguluyor.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde