Türk milyonerler Avrupa'da gayrimenkul avında

Türk milyonerler Avrupa'da gayrimenkul avında

Türk milyonerler, Avrupa’nın içinde bulunduğu darboğazı gayrimenkul fırsatına çevirmeye yöneldi

Türk milyonerler Avrupa'da gayrimenkul avında
16px
24px
28.02.2017 10:44
ABONE OLgoogle

Türkiye’deki milyonerlerin gözü Avrupa ülkelerindeki gayrimenkul fırsatlarına çevrildi. Milyoner Türkler, darboğazdaki Avrupa ekonomilerinde satılık gayrimenkul arıyor.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Türk yatırımcılar yüksek getiriye alışık. ‘Paramı İsviçre bankalarında bekleteyim’ anlayışına sahip değiller. Yurtdışına yatırım yapanlar Avrupa’nın içinde bulunduğu darboğaz dolayısıyla gördükleri fırsatları değerlendiriyorlar. Ellerindeki likiditenin bir kısmını buradaki gayrimenkul, ofis ve lojistik merkezi gibi yatırımlar için kullanıyorlar” dedi.

Geçtiğimiz yıl özel bankacılık birimleri açısından Varlık Barışı’nın da önemli bir hareket getirdiğine işaret eden Levent Çelebioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye’nin OECD ülkeleri ile aynı anda Varlık Barışı kararı alması çok doğru ve önemli bir adımdı. Tüm OECD ülkelerinin aynı anda böyle harekete geçmesi adeta terörü finanse eden paranın kilitlenmesini sağladı. Hazirana kadar devam eden süreçte yaklaşık 5 milyar dolara yakın bir paranın Varlık Barışı ile gelmesini bekliyoruz. Pek çok müşterimiz bizden vergi danışmanlığı da alarak sürece katıldı. Son günleri daha da hareketli geçecektir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde