Türk kuyumculuk devi Hong Kong'a şube açtı

Türk kuyumculuk devi Hong Kong'a şube açtı

Türkiye’nin Lider Mücevher Markası; 75 milyar dolarlık Asya Lüks tüketim pazarına göz dikti.

Türk kuyumculuk devi Hong Kong'a şube açtı
16px
24px
26.09.2014 10:09
ABONE OLgoogle
Altınbaş, Avrupa, Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri’nin ardından şimdi de dev Asya Pazarına giriyor. Altınbaş’ın Hong Kong’da açılan şubesi, şirketin Asya ve Güney Pasifik Bölgesi’ndeki  perakende, ihracat ve ithalat projelerinden sorumlu olacak.

Türkiye’nin lider mücevher markası Altınbaş, Turquality programı kapsamında sürdürdüğü yurtdışı genişleme projelerine bir yenisini daha ekledi. Şirket’in Hong Kong’da açılan şubesi, dünyanın en hızlı büyüyen lüks pazarından pay almak için projeler geliştirmekten sorumlu olacak. 

Hong Kong’da mücevher sektörünün kalbi olan Hung Ham’ da açılan şube, hem perakende hem de tedarik sektöründe dünyanın en büyük şirketleri ile bir arada ve yakın işbirliği içinde çalışacak.

Altınbaş CEO’su Ali Bulut, Hong Kong Şubesi’ni iki yıldır açmayı planladıklarını belirtti. Şubenin açılışını, Altınbaş olarak katıldıkları dünyanın en büyük mücevher fuarı olan Hong Kong Mücevher Fuarı ile aynı dönemde gerçekleştirerek sektöre bir mesaj vermeyi amaçladıklarını belirten Bulut, şunları söyledi:

“Hong Kong, Çin’in dünyaya açılan penceresi ve başta ABD olmak üzere dünya alıcılarının da en önemli durağı… Hong Kong’da açtığımız şube ile hem tedarik zincirinde avantajlar sağlamayı, hem de perakende ve toptan dağıtım ağını Asya ve Güney Pasifikte genişletmeyi hedefliyoruz.” 

Hong Kong’un, Çinli zengin tüketicilerin gözde alışveriş mekanı olduğuna dikkat çeken Ali Bulut, Altınbaş olarak burada mağazalaşma için alıştırmalara başladıklarını ve Turquality programının da desteği ile 2015 yılında ilk mağazayı açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Altınbaş Standı Hong Kong Mücevher Fuarı’nın Gözdesi Oldu

Hong Kong Mücevher Fuarı,  mücevher sektöründe dünyanın en büyük buluşmasına imkan sağlıyor. Fuara, dünyaca ünlü firmalarla birlikte katılan Altınbaş’ın, International Premium Hall’deki büyük standı ile ilgi topladı.

Şık tasarımı fuar içi aktiviteleri ile dünyanın önemli perakende ve toptan alıcılarının yanı sıra medyanın da rağbet ettiği Altınbaş standında, şirketin lüks pırlanta ve otantik elmas koleksiyonları sergilendi. 2014 yılında çıkan Padişah Tuğralı Hanedan koleksiyonu ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği parçalar arasında yer aldı.



Mücevherin Dünyaca Ünlü Uzmanlarından Altınbaş’a Büyük Övgü

Fuar Standı’nı ziyaret eden dünyanın en önemli mücevher tasarımcılarından Roberto Coin, Altınbaş’ın artık dünya mücevher markalarının birinci liginde yer aldığını söyledi.

Fuar organizasyonunun Başkanı Jimme Essink ise, Altınbaş’ı 2015 yılında düzenlenecek olan JNA Mücevher Ödülleri’ne aday göstermeyi planladıklarını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde