Türk kargo uçağı yerleşim yerine düştü: 37 kişi öldü

Türk kargo uçağı yerleşim yerine düştü: 37 kişi öldü

Türk kargo uçağı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarındaki bir köyde evlerin üzerine düştü. Kazada, ACT Havayolları'na ait Boeing 747-400F tipi uçaktaki dört Türk mürettebat ve evlerde yaşayan 33 kişi hayatını kaybetti.

Türk kargo uçağı yerleşim yerine düştü: 37 kişi öldü
16px
24px
16.01.2017 07:40
ABONE OLgoogle

 

ACT Havayolları'na ait Boeing 747-400F tipi Türk kargo uçağı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarında düştü. Kırgız yetkililer, uçağın Manas havalimanına inişe geçtiği sırada, Türkiye saatiyle 04.45'te evlerin üzerine düştüğünü açıkladı.

Kırgız Havacılık Otoritesi uçakta bulunan dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazada Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca yaşamını yitirdi. Binalarda da onlarca can kaybı yaşandı. kazada 37 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kırgızistan Başbakanı Yardımcısı Muhambetkalıy Abulkaziyev, Hong Kong-Bişkek seferini yapan kargo uçağının yerel saatle 7.30 sularında Bişkek yakınlarındaki bir köye düştüğünü, kazada 37 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da şu ana kadar hastanelere 4 yaralının kaldırıldığı ifade edildi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve cankurtaran ekipleri sevk edildi.

Uçak ACT Havayolları'na ait

Kırgızistan Ulaştırma Bakanlığı, ACT Havayolları'na ait olduğu belirtilen uçakta 5 mürettabatın bulunduğunu, uçağın havaalanına iniş yaptığı sırada düştüğünü açıkladı.

Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

37 KİŞİ ÖLDÜ

Hong Kong Bişkek seferini yapan ACT Havayolları'na ait kargo uçağı Manas Havalimanı yakınlarında yerleşim bölgesine düştü. Kazada 37 kişi hayatını kaybetti.

ACT HAVAYOLLARI KİMİN?

  2004 yılında kurulmuş, 2006 yılında Türk sivil havacılık duayenleri Yavuz Çizmeci ve Dağlar Çizmeci'nin 'HBK Investments' birlikteliği ile el değiştirmiştir. 2008 yılında % 21 özsermaye hissesi 'Manara Investments Ltd' tarafından alınmıştır. Manara dört lider Suudi iş grubu tarafından desteklenen bir yatırımcıdır.

  ACT Havayolları, 2007 yılında en saygın SCATA Tedarik Zinciri ve Taşımacılık ödülü olan 'Yılın Hava Kargo Operatörü' ödülünü kazanmıştır. 

  2011 yılında, Çinli HNA Group, ACT Havayolları hisselerinin % 49'unu satın almıştır. Hisselerinin % 50,9'u Dağlar Çizmeci'de %0.9'u diğer Türk ortaklarında bulunmaktadır. Bu ortaklık gerçekleştikten sonra ACT Havayolları'nın markası myCARGO olarak değişmiştir. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde