Türk işadamlarına balık istifi 6 saatlik yol

Türk işadamlarına balık istifi 6 saatlik yol

Gözaltına alınan 60 işadamının götürüldüğü Soçi toplama kampının da görüntüleri ortaya çıktı.

Türk işadamlarına balık istifi 6 saatlik yol
16px
24px
28.11.2015 09:33
ABONE OLgoogle
Gözaltına alınan 60 işadamının götürüldüğü Soçi toplama kampının da görüntüleri ortaya çıktı. 2013'te Putin'in talimatı ve katılımıyla açılan kamp, Rusya'daki muhalifler, göçmenler ve devlete karşı suç işleyenlerin tutulduğu bir merkez olarak biliniyor.

Eski bir gecekondu bölgesi olan Lazarevski semtinde kurulu kampta, Rusya'nın ünlü çete lideri mahkumları da tutuluyor. Bir firmanın satış sorumlusu olarak fuara giden, Kazak vatandaşı olduğu ve Rusça bildiği için Türk işadamları ile Rus yetkililer arasında tercümanlık yapan Ruslan Niyazov da Türk işadamlarının önceki gece götürüldüğü Soçi'deki toplama kampıyla ilgili detaylar verdi. 

TELEFONLARI ALINDI

İşadamlarının kampa girer girmez cep telefonlarının ellerinden alındığını belirten Nizazov, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

"Şu anda sadece konsolosluk yetkilileri ile görüştürülüyorlar. Hayatla tüm iletişimleri kesildi. İşadamlarından bir temsilci seçip konsolosluk yetkilisiyle telefonla görüştürdüler. Ardından yeniden o işadamını içeri aldılar." Niyazov, konsolosluk yetkililerinin sürenin 10 güne uzamadan bir an önce sonlanması için görüşmeler yaptıkları bilgisini de paylaştı. 
Pınar Çelik/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde