Türk iş adamının uçakta milyon lirası uçtu

Türk iş adamının uçakta milyon lirası uçtu

Uçuş tarihinde kabinde yaşanan en büyük hırsızlığı gerçekleşti.

Türk iş adamının uçakta milyon lirası uçtu
16px
24px
04.05.2016 09:39
ABONE OLgoogle
Hong Kong'a giden uçaktaki Türk iş adamının 830 bin lirası ve 2 lüks saati çalındı. 1 milyon lira çalan hırsızlar, uçuş tarihinde 'kabindeki en büyük soygunu' yaptı. Uçuş tarihinde kabinde yaşanan en büyük hırsızlığı gerçekleşti.

NTV'nin haberine göre, Dubai’den Hong Kong’a giden Mustasa Saci isimli Türkiye vatandaşının çantasında bulunan yüksek meblağda döviz ve 2 adet lüks saat çalındı.
Uçak hırsızları Türkiyeli iş adamının çantasındaki 830 bin liralık dövizle, Rolex ve Patek Philippe marka lüks saatleri çaldılar.

Saatlerin 230 bin lira değerinde olduğunu belirten Saci, uçakta toplamda 1 milyon 71 bin lira zarara uğradığının altını çizdi.

Uçağın iniş yaptığı sırada hırsızlığı farkeden Mustasa Saci havaalanı polisine durumu bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma açan polis çalınan parayı ve saatleri bulamadı.

KABİN HIRSIZLARI ARTIYOR

Hong Kong Uluslararası Havaalanı polisi 2015 yılının ilk 10 ayında toplamda 68 kabin hırsızlığı vakası yaşandığını ve toplamda 1 milyon 778 bin lira değerinde (4 milyon 830 bin Hong Kong doları) para ve değerli eşyanın çalındığını açıkladı.

Kabin hırsızlarının her yıl daha da arttığını belirten polis yolcuları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Polis, hırsızların genellikle koridor tarafında oturduğunu ve yolcuların uyudukları ya da tuvalete gittikleri zamanlarda çantalardaki değerli eşyaları aldıklarını belirtti.

FIRST CLASS’TA UÇAN HIRSIZ

Geçen yıl Kasım ayında, Hong Kong merkezli Dragon AIR havayolu şirketiyle uçan bir Çin vatandaşı kabin hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Yapılan incelemede hırsızın First Class bilete sahip olduğu ve 3 bin lira değerinde nakit çaldığı anlaşılmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde