Türk bankaları için güzel haber

Türk bankaları için güzel haber

Standard & Poor's gelişmekte olan ekonomilerin bankacılık sistemlerine ilişkin raporunda, "Brezilya, Güney Afrika ve Türk bankaları yavaşça istikrar kazanıyor" ifadeleri yer aldı

Türk bankaları için güzel haber
16px
24px
19.11.2014 13:58
ABONE OLgoogle
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard &Poor's (S&P), gelişmekte olan ekonomiler içerisinde Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika bankalarının yavaşça istikrar kazanmaya başladığını belirtti. 

S&P, gelişmekte olan ekonomilerin bankacılık sistemlerine ilişkin raporunda, Rus bankalarının gelişmekte olan yedi büyük ekonominin bankacılık sistemi içerisinde en kırılgan seviyede bulunduğu bildirdi. 

Öte yandan S&P, "Brezilya, Güney Afrika ve Türk bankaları yavaşça istikrar kazanıyor. Meksika bankaları ise ekonomik reformların yerleşmesinin büyümeye destek vermesiyle dengeli bir performans izleyecektir" değerlendirmesini yaptı. 

Rus bankalarının mevcut operasyon risklerine karşı kırılganlığını vurguladı

Raporda, Rus bankalarının, batılı ülkelerin yaptırımları ve düşük ekonomik büyüme sebebiyle mevcut operasyon risklerine karşı kırılganlığı vurgulandı. 

S&P Kredi Analisti Mohammed Damak, "Ukrayna ile devam eden kriz, güvenin azalması, ülke riskinin artması, teknolojik gelişmelerin gerisinde kalınması sebebiyle, Rusya'nın orta vadeli büyüme görünümüne zarar verdi. Batı'nın yaptırımları ABD ve AB sermaye piyasalarına girişi kısıtlayarak, Rusya'nın bankacılık sektöründeki varlıkların yüzden 50'sinden fazlasını doğrudan etkiledi" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'ye ilişkin rapor 21 Kasım'da yayımlanacak

Raporda, Çin ve Hindistan'da bankaların, ülkelerindeki kısmen yüksek ekonomik büyümeden faydalanabileceği belirtilirken, bankacılık sektörlerindeki varlık kalitesinin kilit risk kaynağı olmaya devam ettiği vurgulandı. 

Bu arada S&P, Türkiye'ye ilişkin raporunu 21 Kasım'da yayımlayacak. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde