Türk bankacılık tarihinin en sorunlu kredisinde yeni gelişme

Türk bankacılık tarihinin en sorunlu kredisinde yeni gelişme

Türk Telekom için Oger'e 4,75 milyar dolar kredi veren Türk bankalar krediyi yeniden yapılandırma için danışman belirlemek üzere

Türk bankacılık tarihinin en sorunlu kredisinde yeni gelişme
16px
24px
07.07.2017 12:34
ABONE OLgoogle

Türk Telekom'un yüzde 55'ini 2005 yılında satın alan Oger Telecom, satın almayı kendine ait Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAS) adlı bir şirket üzerinden yapmış, krediye teminat olarak da Otas'ın elindeki Türk Telekom hisseleri gösterilmişti.

Krediyi düzenleyen bankalar arasında Akbank, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Garanti Bankası ve JP Morgan bulunuyor.

BANKALAR DANIŞMAN BELİRLEME SÜRECİNDE

Kaynakların verdiği bilgiye göre Otas, borçlarını yeniden yapılandırmak için Houlihan Lokey'i danışman olarak belirledi. Bankalar da danışman belirleme sürecinde bulunuyor.

Oger kredinin her biri 290 milyon dolar büyüklükteki Eylül 2016 ve Mart ayı geri ödemelerini kaçırdı.

Reuters'a konuşan bir finansal yeniden yapılandırma danışmanı, "Bankalarla görüşüyoruz, henüz yetki vermediler, ancak belirlemeye yaklaşıyorlar" dedi.

Aynı danışman Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'ndan oluşan bir koordinasyon komitesinin oluşturulduğunu belirterek, "Bu Türklerin güdümünde bir çözüm, koordinasyon komitesinde uluslararası banka yok" dedi.

"TÜRK BANKALAR PEK ALIŞKIN DEĞİL"

Konuya yakın diğer bir kaynak ise Otas'ın altı ay önce bir yeniden yapılanma planı hazırladığını ve yapılandırma müzakerelerine başlamak için bankaların yeniden yapılandırma danışma atamasını beklediğini ifade etti.

Kaynak, "Türk bankaları bu tür yeniden yapılanma olaylarına pek alışkın değiller, danışman atamaları işi kolaylaştıracak" dedi.

Mitsubishi UFG tarafından Nisan ayında hazırlanan bir rapora göre kredinin 1.5 milyar doları Akbank, 960 milyon doları ise Garanti Bankası tarafından sağlandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde