Türk Telekom’un patronu parayı nasıl buldu?

Türk Telekom’un patronu parayı nasıl buldu?

Türk Telekom’un patronu Hariri Ailesi, amiral gemisi inşaatta yaşadığı sıkıntıyı atlatmak için şirketlerini vitrine çıkarmaya başlamıştı

Türk Telekom’un patronu parayı nasıl buldu?
16px
24px
14.06.2017 04:34
ABONE OLgoogle

Hariri Ailesi’nin Arab Bank’taki yüzde 21’lik payı için uluslararası yatırımcılarla görüşmelere başladığı haber olmuştu. 

Haririler, Arab Bank’taki hisse satışıyla 1 milyar dolar civarında gelir elde etmeyi planlarken, diğer yandan bir başka finans şirketinde operasyona gitti. O işlem de yine Türkiye ile bağlantılı GroupMed Holding ile ilgili. Bilindiği üzere GroupMed Holding, tıpkı Arab Bank gibi T-Bank’ın ana ortaklarından.

Türk Telekom'un Suudi ortağı ikinci kez kredi ödemesini yapamadı

T-Bank’ın ortaklarından GroupMed hisse sattı

Hariri Ailesi, 2006 yılında işadamı Mehmet Nazif Günal’dan aldığı MNG Bank’ın adını T-Bank’a çevirmişti.

Bankanın yüzde 50’lik payı Hariri Ailesi’nin ana hissedar olduğu Arab Bank, kalan yüzde 50’lik oran ise yine Hariri Grup bünyesindeki BankMed’e ait. Hariri Ailesi, T-Bank’ın ana hissedarlarından GroupMed Holding’in yüzde 42.2’lik hissesini sattı.

Türk Telekom borcunu ödeyememişti: Bankalara yeni teklif

Lübnan merkezli OLT Holding, bu satın alma için 535 milyon dolar ödedi. Bu operasyonda hissesini satan ise Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin dolar milyarderi erkek kardeşi Ayman Hariri’ydi. Böylece Hariri Ailesi’nin nakit sıkıntısı bir nebze çözülmüş oldu.  Kerem Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde