Türk Telekom’un kazığı ispatlandı

Türk Telekom’un kazığı ispatlandı

Türk Telekom, milyonlarca sabit hat abonesinden her ay 10 TL fazla para almış.

Türk Telekom’un kazığı ispatlandı
16px
24px
06.05.2016 03:20
ABONE OLgoogle
Telekom, milyonlarca sabit hat abonesinden her ay 10 TL fazla para almış. Rekabet Kurulu’na yaptığı savunmada da yanıltıcı belge gönderen Telekom’a 7.5 milyon TL ceza kesildi.   

Kiraladığı binaları satmakla suçlanan Türk Telekom, abonelerin faturasından haksız yere ekstra para aldığı için para cezasına mahkum edildi. Abonelerin, faturalarına 10 TL fazla ücret yansıdığı şikâyetleri nedeniyle harekete geçen Rekabet Kurulu, Telekom’dan savunmasını istedi. Ancak Telekom’a da yanlış ve yanıltıcı belgeler gönderildi. Rekabet Kurulu dün internet sitesinde Telekom’a 7 milyon 551 bin TL ceza kesildiğini açıkladı. Kurulun kestiği cezada ‘yanıltıcı ve yanlış belge’ vurgusu da yapıldı.

Her ay ekstra 10 TL kesti

9.5 milyon sabit hat abonesi bulunan Türk Telekom’un en çok tercih edilen tarifelerinden biri olan Ev Avantaj tarifesinde usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Abonelerin haberi olmadan ekstra paket eklenen tarife ile faturada 10 TL’lik bir haksız ücret talep edildi. Dikkatli abonelerin şikâyeti ise şirket yetkilileri tarafından olumsuz cevaplandırıldı.

‘Haberimiz yokken paket eklemişler’

Şikayetvar.com adlı site üzerinden birçok abone Telekom’un yaptığı usulsüzlüğe tepki gösterdi. Eklenen tarifeden haberi olmadığını belirten bir vatandaş, “Tarifeyi alırken 22.90 TL olarak anlaştık ama her ay 33 TL para ödedim. Müşteri temsilcisini aradığımda faturama ‘Dört Dörtlük Ek Paket’ ücreti yansıtıldığını gördüm. Benim haberim yoktu ve itiraz ettim ancak aylardır dönüş yapan olmadı” diyerek duruma itirazını dile getirdi.

Telekom’un kârı cezadan kat kat fazla

Rekabet Kurulu, haksız alınan ek ücret için Telekom’a kestiği 7 milyon 551 bin 953 TL’lik idari para cezasını internet sitesinden duyurdu. Ancak yaklaşık 2 senedir 9.5 milyon aboneden alınan ek ücretin Telekom’a geliri bu cezanın kat ve kat fazlası. En az 24 aylık süreçte milyonlarca aboneden 10 TL fazla kesilen ücretin 100 milyon TL’den fazla bir gelir sağladığı tahmin ediliyor. (Meydan)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde