Türk Psikologlar Derneği'nden, sahte psikologa şok!

Türk Psikologlar Derneği'nden, sahte psikologa şok!

Sosyal medyada kendisini psikolog olarak tanıtan, bu ünvanla tv programlarına çıkan 'uzaktan danışmanlık hizmeti'adı altında kendisine soru soran kişilerden ücret talep eden Çağla Düvenci Sönmez ile ilgili Türk Psikologlar Derneği bir açıklama yaptı.

Türk Psikologlar Derneği'nden, sahte psikologa şok!
16px
24px
22.12.2016 07:09
ABONE OLgoogle

Bilgi Üniversitesi Psikoloji-Sosyoloji mezunu olduğunu söyleyen Çağla Düvenci Sönmez dünyaca ünlü firmalarla ortak çalışmalar yapıyor, üniversitelerde anneler için seminerler düzenliyor ve TV programlarına çıkıp çocuk gelişimi üzerine açıklama yapıyordu.

Sönmez, annelerden çocukları ile ilgili gelen sorulara da internet üzerinden ya da yüz yüze görüşme ile yardımcı olacağını belirtiyordu. Sönmez, intenret üzerinden yapacağı danışmanlık için 118 TL, yüz yüze görüşme için de 250+KDV olarak ödeme talep ediyordu. Ancak Sönmez'in psikolog olmadığı ortaya çıktı.

Bilgi Üniversitesi Öğrenci İşleri, Sönmez'in 27 Ocak 2010’da Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduğunu ve diploma numarasının da 127... olduğunu açıkladı.

BİMER'E ŞİKAYET EDİLDİ 

Sönmez'in takipçileri arasında da büyük şaşkınlık yaratan bu olay sonrası yüzlerce kişi BİMER'e şikayette bulundu.

Ünlü reklamlarda da oynamış: Sahte psikolog skandalı

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Türk Psikologlar Derneği, Sönmez hakkında bir açıklama yaptı ve yasal yollara başvuracaklarnı açıkladı. İşte o açıklama:

Son günlerde basına yansıyan ve gelen şikayetler doğrultusunda yapılan incelemelerde psikoloji diploması olmadığı halde psikolog unvanıyla çalıştığı görülen kişi hakkında yasal yollara başvuracağımızı, Derneğimizin sürecin takipçisi olacağını, meslek haklarımızı koruyacağımızı ve her zaman toplum ruh sağlığına tehdit oluşturabilecek bu gibi faaliyetlerin karşısında duracağımızı kamuoyuna ve meslektaşlarımıza duyururuz.

Bu vesileyle psikolojik destek hizmeti alınacak kişilerin ruh sağlığı alanındaki yetkinliklerinin sorgulanması gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz.

ÇAĞLA DÜVENCİ SÖNMEZ NE YAPTI?

Çağla Düvenci Sönmez, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak sosyal medya hesaplarından "Psikolog" ibaresini kaldırdı, ilgili bütün paylaşımlarını sildi."Psikolog" ünvanı ile çıktığı bütün programların videolarını da kişisel internet sitesinden kaldırdı. İşte o değişiklikler..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde