Türk Ordusu'ndan Katar'da savaş tatbikatı

Türk Ordusu'ndan Katar'da savaş tatbikatı

Tatbikatı “iki aşamalı büyük bir askeri tatbikat” olarak niteleyen Rus medyası, özellikle tatbikatın zamanlamasına vurgu yaptı.

Türk Ordusu'ndan Katar'da savaş tatbikatı
16px
24px
02.08.2017 10:21
ABONE OLgoogle

Körfez krizi sürerken Katar’da bu ülke ve Türkiye tarafından başlatılan ortak askeri tatbikat Rus medyasının da dikkatini çekti. Tatbikatı “iki aşamalı büyük bir askeri tatbikat” olarak niteleyen Rus medyası, özellikle tatbikatın zamanlamasına vurgu yaptı.

Katar'da icra edilen tatbikatı “Körfez kavgası devam ederken Türkiye ve Katar, iki aşamalı büyük bir ortak askeri tatbikata başladı” sözleriyle duyuran Sputnik İngilizce, “250’den fazla Türk askeri ve 30’ü aşkın zırhlı araç, tatbikatın kara aşamasına katılacak. İkinci aşama ise kısa bir süre önce 214 mürettebatı ile Katar’a ulaşan Türk firkateyni TCG Gökova’nın da katılımıyla yapılacak” bilgilerini yansıttı.

“KATAR’DA KONUŞLU TÜRK ASKERLERİNİN SAYISI BİNE ÇIKABİLİR”

Sputnik İngilizce, Türkiye ve Katar’ın 2014 yılında Ankara’nın emirlikte bir askeri üssü kurması konusunda anlaşmaya vardıklarını anımsattığı haberinde Haziran 2017’de ise Katar’ta konuşlu Türk askerlerine 23 personelin daha katıldığını belirterek Katar’daki Türk askerinin sayısının bine çıkabileceğini de kaydetti. Haberde şu yorum yapıldı:

“Tatbikat, Katar’ın dört komşu ülke tarafından ağır bir baskının hedefi olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. Haziran’ın başında Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır teröre destek ve içişlerine karışma suçlamasıyla Katar ile diplomatik ilişkileri kestiler. Türkiye ve Kuveyt dahil bazı ülke, ihtilafta arabuluculuk yapmak için çaba gösterdi.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde