Turizmci Ahmet Bayer'e icra davası şoku

Turizmci Ahmet Bayer'e icra davası şoku

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iş adamı Ahmet Bayer tarafından kurulan ve üç yıl önce devre mülk ve devre tatil olmak üzere ikiye ayrılan Club Flipper'da, yeni yönetimden Bayer'e 'borçlarını ödemediği' gerekçesiyle icra davası açıldı.

Turizmci Ahmet Bayer'e icra davası şoku
16px
24px
16.07.2015 07:50
ABONE OLgoogle
Ahmet Bayer, düzenlediği basın açıklamasıyla hakkındaki iddialara yanıt verdi. 2013 yılındaki genel kurulda Bodrum Yalıkavak'taki Club Flipper Devre Mülk yönetimini devralan site sakinlerinden Ergüder Tırnova, kulübün kurucusu iş adamı Ahmet Bayer'e Bodrum 1. İcra mahkemesi'nde dava açtı.

Bayer'in, 20 yılı aşkın süre yönettiği Club Flipper'a ailesi ve kendi mülkleri dolayısıyla toplam 1 milyon 717 bin lira borç bıraktığını iddia eden Tırnova, düzenlediği basın toplantısında, Bayer'in kendi yönettiği dönemde Club Flipper'a ait SGK, vergi, ecrimisil borçları ile personel giderlerini ve kendi devre mülklerine ait aidatları ödemediğini iddia etti.

2013 yılındaki genel kurulda Bodrum Yalıkavak’taki Club Flipper Devre Mülk yönetimini devralan site sakinlerinden Ergüder Tırnova, kulübün kurucusu iş adamı Ahmet Bayer’e icra davası açtı.

Bayer’in, 20 yılı aşkın süre yönettiği Club Flipper’a ailesi ve kendi mülkleri dolayısıyla toplam 1 milyon 717 bin lira borç bıraktığını iddia eden Tırnova, düzenlediği basın toplantısında, Bayer’in kendi yönettiği dönemde Club Flipper’a ait SGK, vergi, ecrimisil borçları ile personel giderlerini ve kendi devre mülklerine ait aidatları ödemediğini iddia etti.

Ergüder Tırnova, iş adamı Ahmet Bayer’in borçlarıyla ilgili olarak şu rakamları verdi:
"Bayer ailesi ve şirketlerinin sadece yeni yönetim, tesisi devraldıktan sonraki borçları 1.704,452 TL’dir. Bunlar arasında, muhtelif borçlar, 276,826 TL, SGK borçları 516,092 TL, ecrimisil borcu 210,606 TL, personel alacakları, 482,503 TL ve vergi borçları 218,425 TL’dır."

Tırnova, Bayer'in kontrolündeki yönetim döneminde, üyeleri borç batağına sokulduğunu da ileri sürüp, "Olay bununla da kalmamış. Devre mülk sahipleri yıllık aidatlarını öderken Ahmet Bayer ve şirketleri 2015 yılına kadar tek kuruş aidat ödemesi yapmamıştır. Devre mülk yönetimi Bayer'in bu tutumu karşında üyelerinde desteği ile kendisi ve şirketlerine haciz işlemi başlatmıştır. Hukuk çerçevesinde üyelerimizin haklarının korunması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu arada Bayer'in bu borçları ödememek için mal ve mülklerini ya şirketler ya da başkalarının üzerinde olduğunu gördük" dedi.



Öte yandan, Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi 2014/42 no’lu dosya ile 9 Temmuz 2015 tarihinde görülen dava ile Clup Flipper’ın yöneticisi Ergüder Tırnova’nın yönetici olarak seçildiği 2013 tarihli genel kurulunun iptal edildiği öğrenildi.

'110 MİLYON DOLARLIK MAL VARLIĞIM VAR, BORCUM OLSAYDI ALIRLARDI'

Devre mülk yönetiminin hakkındaki iddialarına villasında yanıt verene Clup Flipper Turistik Tesisleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayer ise "Dünyanın en iyi tatil köyleri ve devre mülk sistemini geliştirdik bir turizm markası yarattık. Yönetimde bulunduğum süre içerisinde yani 20 yılda hiç başkanlık yapmadım. Tüm işlemler yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirildi ve bunlar kayıtlarda mevcuttur. Kayıtlarımız herkese açıktır. Bugün bu açıklamayı yapan Tırnova ve başkanlığını yaptığı yönetim Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi 9 Temmuz 2015 tarihinde yönetimin 30.11.2013 tarihinde yaptığı olağanüstü kat malikleri toplantısını iptal etmiştir. Bu nedenle hangi sıfatla bu açıklamayı yaptığını bilmiyorum. Ayrıca kimseden mal ve para kaçırmıyoruz. Çünkü 110 milyon dolarlık mal varlığım var. Hukuki olarak alacağı olan ve buraya gelen borcunu alır gider. Hukuğun dışında olan bu açıklamaların hiçbir gerçek yanı yoktur. Bizimde o yöneticilere karşı açtığımız ve kazandığımız davalar var. Marka üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar, ancak bundan sonra Clup Flipper adını kullanmalarına izin vermeyeceğim" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde