Turgut Yılmaz bankadan aldığını nereye yatıracak?

Turgut Yılmaz bankadan aldığını nereye yatıracak?

Tekstilbank’ın yüzde 75.5’ini 668.8 milyon liraya Çinli ICBC’ye satan GSD Holding patronu Turgut Yılmaz kimle ortak oluyor?

Turgut Yılmaz bankadan aldığını nereye yatıracak?
16px
24px
10.06.2015 08:45
ABONE OLgoogle
Tekstilbank’ın yüzde 75.5’ini 668.8 milyon liraya Çinli ICBC’ye satan GSD Holding, yine aynı bankanın finans sağladığı Ciner’in Silopi Elektrik şirketinin yüzde 15’ini 125 milyon dolara alıyor.
 
Bankacılıktan çıkan GSD Holding, elektrik sektörüne giriyor. Kısa süre önce Tekstil Bankası A.Ş.’de sahip olduğu yüzde 75.50 payını Industrial and Commercial Bank of China Limited’e (ICBC) satan GSD Holding, enerji sektörüne adım atarken yine aynı Çinli bankanın kredi sağladığı Silopi Elektrik’i seçti. 
 
GSD Holding, Park Holding’in Silopi Elektrik’te sahip olduğu hisselerden sermayenin yüzde 15’ine karşılık gelen kısmının 125 milyon dolara satın alınması için hisse alım sözleşmesi imzaladı.

Önceki akşam GSD Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada, Park Holding’in Silopi Elektrik Üretim’in 202.05 milyon lira sermayesinde sahip olduğu hisselerden, sermayenin yüzde 15’ine karşılık gelen 30.31 milyon lira nominal değerli B Grubu payın toplam alış bedelinin 125 milyon dolar olarak belirlendiği, bu kapsamda hisse alım ve satım ve hissedarlar sözleşmesinin imzalandığı belirtildi.  
 
ICBC ortak nokta
 
Satış işleminin merkezinde, 3 trilyon dolar aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük bankası olarak nitelendirilen Çinli Industrial and Commercial Bank of China’nın (ICBC) bulunması dikkat çekti.
 
GSD Holding, 22 Mayıs 2015 tarihinde yapılan işlemle, Tekstil Bankası’nda sahip olduğu yüzde 75.50’lik payını 668.810.011,63 Türk Lirası bedelle ICBC’ye sattı. Bundan 17 gün sonra KAP’a yaptığı açıklamada, GSD Holding’in, Park Holding’in Silopi Elektrik’te sahip olduğu hisselerden sermayenin yüzde 15’ine karşılık gelen kısmının 125 milyon dolara satın alınması için hisse alım sözleşmesi imzaladığı duyuruldu. Silopi Elektrik yeni yatırımlarını ICBC’den alınan krediyle fonluyor.
 
405 MW’lık termik santral 
 
Şırnak’Ta kurulan Silopi Elektrik, her biri 135 MW gücünde 3 ünite olarak planlandı. 800 milyon $’lık yatırımın 1’inci ünitesi 2013’te açıldı. 2’nci ünite de bu yıl devreye girdi. 
 
Çinli ICBC Silopi’nin finansörü
 
Silopi Elektrik’in sermaye artışıyla gerçekleştirilecek halka arzına ilişkin izahnamede, tamamlanan 1. ünite yatırımından sonra 2. ve 3. ünite yatırımlarının bu yıl tamamlanacağı vurgulanarak, bu yatırımların ağırlıklı olarak China Export&Credit Insurance Corporation/(Çin İhracat ve Kredi Sigorta Şirketi) garantili olacak şekilde ICBC Bank’dan alınan orta ve uzun vadeli yatırım kredisi ile fonlandığı belirtiliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde