Turgay Durak, Koç'tan emekli oldu nerede devam edecek?

Turgay Durak, Koç'tan emekli oldu nerede devam edecek?

Koç Holding'te 39 yıl çalıştıktan sonra en son CEO olarak emekli olan Turgay Durak, bir kurumda Koç'u temsil etmeye devam edeceğini açıkladı

Turgay Durak, Koç'tan emekli oldu nerede devam edecek?
16px
24px
21.04.2015 14:49
ABONE OLgoogle
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, topluluğun 2014 yılında net konsolide gelirlerinin 68.6 milyar TL, konsolide faaliyet karının 3.2 milyar TL ve konsolide vergi öncesi karının da 3.2 milyar lira olduğunu belirterek, “2015 yılında da ülkemize en yüksek katkıyı sağlamak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Koç Holding’de CEO’luk görevine başlayan Çakıroğlu, topluluğun ‘Bizden haberler’ dergisine yazdığı başyazıda, 23 ülkede 80 bini aşkın çalışanı, 10 bini aşkın bayisiyle küresel bir oyuncuya dönüşen Koç Topluluğu’nun inovasyondaki öncülüğünü de daha ileri taşıma amacında olduklarını ifade etti.

Durak'dan TÜSİAD’a devam kararı

Dergide CEO’luk görevini bırakan Turgay Durak’ın röportajına yer verildi.

Holdingte 39 yıl boyunca, farklı kademelerde görev yapan Durak, üzerinde çalıştığı projelerin 2014’te devreye girdiğini kaydetti ve elde edilen başarılı sonuçlara dikkati çekti.
Durak, Koç Topluluğu’nda sanayi, turizm ve perakende şirketlerini biraraya koyarak elde ettikleri net döviz fazlasının artarak devamını sağlayacak bir yapı kurduklarını ve bu yapının geliştirilerek devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Fiat, Ford ve CNH ile olan eşait ortaklıkları geliştirerek devam ettirmelerinin, yeni projelerin ürün geliştirmesini de üstlenerek Türkiye’ye daha fazla katma değer getirebilecek sanayi yapısının geliştirilmesinin önemli olduğunu anlatan Durak, şunları söyledi:

“Zaten bunu hedefleyen adımları atmış durumdayız. Ford Otosan’da ürün geliştirmede 1350, Tofaş’ta 600, Türk Traktör’de ise 110 mühendis var. Ülkemizin milli savunma sanayi projelerinde çok önemli bir yer tutan, otobüs geliştiren, üreten Otokar’da da 270 civarında ürün geliştirme mühendisi var. Bu,  konuya verdiğimiz önemi gösteriyor.”

Durak, herhangi bir sivil toplum örgütünde görev almayacağını ancak Koç Topluluğu’nun kendisinin  Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne (TÜSİAD) üye olarak devam etmesini uygun gördüğünü vurguladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde