Turgay Ciner’le anlaşamadı tabela indirdi

Turgay Ciner’le anlaşamadı tabela indirdi

Martı Grubu, ilk şehir otelini Turgay Ciner’in İstanbul’un Beyoğlu semtinde Talimhane bölgesindeki Haberturk gazetesinin yanındaki binada büyük beklentilerle hizmete açmıştı.

Turgay Ciner’le anlaşamadı tabela indirdi
16px
24px
15.04.2016 09:22
ABONE OLgoogle
Kıyı (resort) otellerle büyüyen Martı Grubu, ilk şehir otelini Turgay Ciner’in İstanbul’un Beyoğlu semtinde Talimhane bölgesindeki Haberturk gazetesinin yanındaki binada büyük beklentilerle hizmete açmıştı.

Öyle ki, otel hizmete açıldığında basına bilgi veren Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, grubun 55 milyon dolar olan cirosunun Talimhane’de kapılarını misafirlere açan şehir otelleriyle birlikte 75 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söylemişti.

Duyduğumuza göre, Narin Ailesi, İstanbul Talimhane'de mülk sahibi Ciner Grubu-Pak Holding'den 2011 yılında 30 yıllığına kiralayarak 2012'de işletmeye açtığı, 20 milyon euro’ya mal olan ilk şehir otelinde havlu atarak tabelaları sökmeye başladı. 

Havlu atmanın iki temel nedeni olduğu söyleniyor. Biri son zamanlarda ortaya çıkan olumsuz gelişmelerden diğer turizmciler gibi Narin Ailesi’nin de olumsuz etkilenmesi, diğeri ise mülk sahibiyle kira konusunda yaşanan anlaşmazlıklar. Gelir ve dolulukta beklenen rakamlara ulaşılamaması maddi sıkıntılara yol açmış.

Kulağımıza gelen söylentilere göre, grubun mal sahibi Turgay Ciner’e 1.5 yıllık kira borcu oluşmuş. Nitekim geçenlerde Martı Otel İşletmeleri’nden Kamuyu Aydınlatma Patformu’na (KAP) gönderilen açıklamada “Taksim'deki otelin faaliyetlerinin akıbeti hakkında kiraya veren ile görüşme yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi” bilgisine yer verildi. 

Duyduğumuza göre, Narin Ailesi, Turizm Bakanı’ndan biriken kira borcu konusunda bir orta yol bulunması için Ciner’le konuşmasını bile rica etmiş. Anlaşılan tüm bu çabalar kar etmemiş ki, Taksim’deki otelin tabelası sökülmeye başlanmış.

Bu arada Taksim’deki ilk şehir oteli projesinin Oya Narin’e ait olduğu, projenin yanlış bir adım olduğu yönünde grupta başından beri bir tartışma yaşanıyormuş. Hatta, Oya hanımın eşi Hasan Emre Temelli’nin hisselerini kira sorunları çıkmadan önce sattığı söylentileri var. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde