Tuncay Özilhan'dan Migros yorumu: Muradımıza erdik

Tuncay Özilhan'dan Migros yorumu: Muradımıza erdik

Migros için daha önce, ‘4 yıldır ağzımızı sulandırıyordu’ diyen Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, 2014’ün son gününde tamamladıkları ortaklık anlaşması için ise “Muradımıza erdik” açıklamasını yaptı.

Tuncay Özilhan'dan Migros yorumu: Muradımıza erdik
16px
24px
02.01.2015 11:42
ABONE OLgoogle
Migros için daha önce, ‘4 yıldır ağzımızı sulandırıyordu’ diyen Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, 2014’ün son gününde tamamladıkları ortaklık anlaşması için ise “Muradımıza erdik” açıklamasını yaptı. Tuncay Özilhan ödemenin büyük kısmını özkaynaktan karşılamayı planladıklarını söyledi.

2014’ün en büyük hisse satış anlaşmalarından biri olan Migros’un yüzde 40.25’ini BC Partners’tan satın alma işlemini yılın son gününde tamamlayıp, 2015’e giren Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, ‘Muradımıza erdik’ değerlendirmesini yaptı. İspanya tatili sırasında konuştuğumuz Özilhan, Migros’un satın alınması ile ilgili, “Bizim Anadolu Grubu olarak Türkiye’ye güvenimiz tam. O yüzden bu kadar büyük bir yatırım yaptık. Grup olarak uzun vadeli büyüme stratejimiz ve perakende sektörüne yönelik planlarımız kapsamında Migros’u almayı istiyorduk. Yeni yıla anlaşmayı tamamlayarak girmekten dolayı elbette çok mutluyuz. Anadolu Grubu yeni yıla muradına ererek girdi diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Özilhan, daha önceki açıklamasında, “Migros bize çok heyecan veren, 4 yıldır ağzımızı sulandıran, uhdemizde olan bir projeydi. Süpermarketlerine günde 1 milyon 750 bin kişi giriş-çıkış yapıyor. Bu inanılmaz bir rakam” demişti.

YÜZDE 10 DAHA ALABİLİR

Migros’un yüzde 50’sine BC Partner’ın iştiraki Moonlight tek ortak olduğu MH Parekendecilik sahip. Migros’tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Anadolu Endsütri Holding’e satılan pay, MH Parekendecilik’in yüzde 80.5’i. Böylelikle Anadolu Grubu’nun Migros’taki dolaylı payı yüzde 40.25 olacak. Ancak sözleşmeye göre önümüzdeki 24-30 aylık dönem içinde Anadolu Grubu’nun MH Parekendecilik’in kalan yüzde 19.5 payını satın alma hakkı bulunuyor.

BC Partnars’ın iştiraki Moonlight Capitalde bu yüzde 19.5’i satma hakkına sahip. Özilhan, Moonlight Capital’in elindeki hisseleri satması durumunda, Anadolu Grubu’nun bu hisselerin yüzde 10’una kadar olan kısmını alabileceğini ancak bu konuda alınmış herhangi bir kara ya da şu an için bir planlamanın söz konusu olmadığını da belirtti. Ödeme konusunda ise Özilhan, büyük bir kısmını özkaynaktan karşılamayı planladıklarını söyledi.

Yaklaşık 800 milyon dolar ödeyecek

MİGROS’tan önceki gün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Anadolu Endüstri Holding’in 2 Ekim 2014’te Migros’un yüzde 40.25 hissesini almak üzere İngiliz BC Partners ile yaptığı ön anlaşmanın tamamladığı duyuruldu. Taraflar arasında imzalanan sözleşmeye göre, hisse satışı nedeniyle BC Partners’a ödenecek tutarın hesaplanmasında daha önce açıklandığı üzere bir adet Migros pay fiyatı 26 TL’ye denk gelecek şekilde hareket edilecek.

Buna göre Anadolu Grubu, yüzde 40.25 hisse için 1.86 milyar TL (Dünkü dolar kuruna göre 798 milyon dolar) ödeyecek. Bu fiyat 2 Ekim’de hisse değeri 19.10 TL olan Migros hisselerinin yüzde 36 primle satıldığına işaret ediyor. Yüzde 19.5’i halka açık olan Migros’un 31 Aralık 2014 itibariyle hissesinin kapanış fiyatı ise 22.75 TL olarak gerçekleşti. Hisselerin bu kapanış fiyatına göre ise, yüzde 19 primli satıldığı söylenebilir. 

Çağrı zorunluluğu bulunmuyor

MİGROS’un yüzde 50’sine BC Partners’ın iştiraki Moonlight Capital’in tek ortak olduğu MH Parekendecilik sahip. Anadolu Endüstri Holding’e satılan pay da MH Perakendecilik’in yüzde 80.5’i. Bu tabloya göre şirketin yönetimi Anadolu Grubu’na geçmiş olmasına rağmen tarafların aralarında yaptıkları sözleşmeye göre Migros’ta yönetim paylaşılacak ve böylece çağrı zorunluluğu doğmayacak.
Hülya Güler/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde