Tüm teamülleri yerle bir ettiler

Tüm teamülleri yerle bir ettiler

Teamüller ve iç tüzük kurallarının alt üst edildiği törende hiçbir gösteriş ve abartıdan da kaçınılmadı.

Tüm teamülleri yerle bir ettiler
16px
24px
29.08.2014 09:00
ABONE OLgoogle
Bir gün önce AKP’nin yanında duracağına söz veren Erdoğan, dün Meclis’te “tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına” dair yemin ederek göreve başladı

Meclis, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınki gibi bir yemin törenine daha önce şahit olmadı. Teamüller ve iç tüzük kurallarının alt üst edildiği törende hiçbir gösteriş ve abartıdan da kaçınılmadı.

TRT, Subayevleri’nden Meclis’e gelişi sırasında Erdoğan’ın geçtiği her caddeden canlı yayın yaparken havadan helikopterle bile görüntü vermeyi ihmal etmedi. Meclis’te Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tarafından askerî törenle karşılanan Erdoğan’ın Genel Kurul’a giriş yaptığı yola kırmızı halı serildi, yol güllerle süslendi. O kısacık alandan dahi TRT kameraları canlı yayın yaptı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından karşılanan Erdoğan’a yemininden önce mazbatası verildi.

KORDİPLOMATİK LOCADA...

Yabancı misyon temsilcilerinin oturması gereken kordiplomatik locaya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun dışında AKP’li kadın konuklar oturdu. Genel Kurul’a kurallara aykırı olmasına karşın Meclis fotoğrafçısının yanı sıra Erdoğan’ın iki fotoğrafçısı da alındı. Salon, sabah saatlerinde köpekler aracılığıyla bomba taramasından geçirildi.

BİLAL ERDOĞAN...

Erdoğan ailesinden yine Burak Erdoğan’ın törene katılmadığı görülürken Cumhurbaşkanı locasında Emine Erdoğan’ın dışında yine teamüllere aykırı olarak oğlu Bilal Erdoğan ile kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, gelini ve torunu da yerini aldı.

7 yıl önce Abdullah Gül’ün yemin töreni sırasında oğlu Mehmet Emre Gül, izleyici locasında oturmuştu. MHP ve HDP’nin katıldığı yemin töreninde Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile yüksek yargı başkanları da töreni izledi. Yeminden sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Erdoğan’ı alkışlamadığı görüldü. Erdoğan’ın hedefindeki isimlerden Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da törene geldi. MHP’li Sinan Oğan, tören boyunca kuliste oturmayı tercih etti.

TEKMECİ MÜŞAVİR DE ORADAYDI

Erdoğan’ın Soma’da madenci tekmeleyen müşaviri Yusuf Yerkel ile birlikte Başbakanlık bürokrasisi de Erdoğan’ı yalnız bırakmadı.

HEP BİRLİKTE “AMİN” DEDİLER

Tören sonunda Meclis Başkanı Çiçek’in Erdoğan’a “Allah yardımcınız olsun” demesi üzerine Genel Kurul’da bulunan AKP’li vekiller ve tüm izleyicilerden toplu bir şekilde “Amin” sesleri yükseldi. Erdoğan, gelişi gibi gidişinde de Meclis’ten törenle uğurlandı.

Özdemir’e tepki geldi

CHP’liler salonu terk ederken izleyici locasındakiler de AKP’li vekillerle birlikte “Defolun gidin”, “Ancak gidersiniz” diye bağırdı. TMSF’nin SKY-AKŞAM medya grubuna yönetici olarak atadığı Cengiz Özdemir’in de kendini tutamayarak CHP’lilere tepki göstermesi diğer gazetecilerin tepkisine neden oldu. Erdoğan’ın gelişinde ve yemini sonrasında da ayakta alkışlayan Özdemir, basın locasında bir ilke imza attı.
Dilek Gedik/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde