Trump vurdu, Dolar 3.30'u aşarak tarihi rekor kırdı

Trump vurdu, Dolar 3.30'u aşarak tarihi rekor kırdı

Dolar, ABD Başkanlık seçimlerinin etkisiyle sabah 05.20 sularında işlem hacminin de az olmasının da etkisiyle 3.30 TL'yi aşarak tarihi rekorunu kırdı.

Trump vurdu, Dolar 3.30'u aşarak tarihi rekor kırdı
16px
24px
09.11.2016 07:49
ABONE OLgoogle

Uluslararası piyasalarda işlem gören dolar ABD Başkanlık seçimlerinin etkisiyle sabah 05.20 sularında işlem hacminin de az olmasının da etkisiyle 3.30 TL'yi aşarak tarihi rekorunu kırdı.

Dolar saat 07.34 sıralarında 3.22-3.23 sularında işlem görüyordu. Seçimlere ilk tepki veren Asya borsalarında ise düşüşler gözleniyor. Euro ise uluslararası piyasalarda 3.6954'ü görerek rekor kırdı. Piyasaların seçim sonuçlarına tepkilerini saniye saniye aktarıyor olacağız...

ABD Başkanlık seçimi bütün heyecanıyla devam ediyor. Trump Missouri'yi, Clinton, Virginia ve New Mexico'yu aldı. Son durumda Trump 216, Clinton 209 delegeye ulaştı. An itibariyle Trump yarışı önde götürüyor.

Uluslararası ilişkiler, ticaret ve sosyal alanda sıradışı politikalar izleyeceğinin ipucunu veren ve rakibine kıyasla daha deneyimsiz olan Trump, getirmesi muhtemel belirsizlik nedeniyle piyasalarda endişe yaratıyor.
Türkiye piyasaları için Clinton’ın kazanması dahilinde doların daha fazla değer kazanması bekleniyor. Dow Jones Sanayi Endeksi gelecek işlemlerde 500 puan birden düştü. Seçimlerin gidişatına ilk tepki veren piyasalar ise saat farkından dolayı Asya’da.

Asya borsaları ABD’den gelen haberlere göre saat 05.22 itibariyle dalgalı bir seyir izliyor. MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0.6 değer kaybetti. Tokyo Borsası ise 05.22 itibariyle yüzde 0.8 artıda.  

An itibariyle Asyalı yatırımcıların gözü Florida’dan gelecek seçim sonuçlarında. Mizuho Securities Analisti Nobuhiko Kuramochi, “Piyasalarda gergin hareketler görüyoruz. Clinton’ın biraz geride başladığını fakat daha sonra toparlandığını gözledik. Fakat Trump da biraz arayı kapatıyor” ifadesini kullandı.

CLINTON FAİZ ARTIRIMI İLE GELEBİLİR

Saat 05.22 itibariyle oyların yüzde 91’i sayıldı. Clinton bütün oyların yüzde 49’unu Trump ise yüzde 47.9’unu aldı.

CNN’e göre Florida eyaletinin güneyindeki Miami-Dade ve Palm Beach bölgesinden gelecek oylar merak ediliyor.  Salı günü de dahil olmak üzere MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 3.1 değer kaybetti. Clinton’ın başkan seçilmesi durumunda Bloomberg’ün yaptığı ankete göre katılımcıların yüzde 84’ü Fed’in önümüzdeki ay faiz artırmasını bekliyor.

CLINTON FİYATLANDI

Matsui Securities analisti Tomoichiro Kubota, “Clinton’ın başkan seçilme olasılığını piyasa yüzde 80-90 oranında fiyatladı. Eğer Trump kazanırsa aksi sonuçları göreceğiz” dedi. Oyların sayılmaya başlamasından itibaren Japon yeni son üç gündür üst üste dolar karşısında değer kaybederek 104.02’den işlem gördü.
Güney Kore Kospi endeksi şu an yüzde 0.5, Yeni Zelanda S&P/NZX 50 endeksi yüzde 0.2, Avustralya S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0.3 Singapur Straits Times Endeksi yüzde 1, Tayvan’ın Taiex Endeksi ise yüzde 1.2, Hong Kong’un Hang Seng Endeksi yüzde 1.7 düşüşte. Şangay Borsası ise yüzde 0.3 düştü.
Meksika Pesosu ise yüzde 10 değer kaybederek tarihi dip seviyesini gördü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde