Trump'tan Suriye açıklaması: Saldırı emrini ben verdim

Trump'tan Suriye açıklaması: Saldırı emrini ben verdim

ABD Başkanı Donald Trump Suriye'ye düzenlenen hava saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Trump'tan Suriye açıklaması: Saldırı emrini ben verdim
16px
24px
07.04.2017 04:08
ABONE OLgoogle

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmek üzere Florida’da bulunan Trump, akşam saatlerinde Esed rejimine ait askeri bir üssü hedef alan füze saldırısına ilişkin basın mensuplarına bir değerlendirme yaptı.

Açıklamasında Suriye’nin İdlib kentinin Han Şeyhun beldesindeki sivilleri hedef alan kimyasal saldırıyı hatırlatan Trump, “Suriyeli diktatör Beşşar Esed, salı günü korkunç kimyasal saldırıyı gerçekleştirdi. Bu barbar saldırıyla birçok insan ve hatta güzel bebekler yavaş, vahşice ve insafsızca öldürüldü. Esed yardıma muhtaç erkek, kadın ve çocukların canını aldı. Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığına hiç şüphe yok.” dedi.

Son dakika… Ve ABD Suriye’yi vurdu!

“SURİYE’DEKİ FÜZE OPERASYONU ABD’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN ELZEMDİ”

Trump, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu gece kimyasal saldırının yapıldığı askeri üssü hedef alan bir saldırı emrini verdim. Suriye’deki füze operasyonu ABD’nin güvenliği için elzemdi. Daha önceki girişimler başarısız olduğu için mülteci krizi devam ediyor ve bölgedeki istikrarsızlık ABD’yi ve müttefiklerini tehdit ediyor. Bu akşam tüm medeni ülkeleri, Suriye’deki katliamı ve her türlü terörizmi durdurmak için ABD’ye katılmaya davet ediyorum.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde