Trump’ın oğlu itiraf etti... ‘Clinton vaadine’ gitmiş

Trump’ın oğlu itiraf etti... ‘Clinton vaadine’ gitmiş

ABD Başkanı Trump’ın oğlu, seçim öncesinde babasının kampanyasına yarayacak bilgileri öğrenmek için Kremlin’e yakın Rus avukatla görüşmeyi kabul ettiğini itiraf etti.

Trump’ın oğlu itiraf etti... ‘Clinton vaadine’ gitmiş
16px
24px
11.07.2017 07:26
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ın Kremlin çevrelerine yakın bir avukat olan Natalya Veselnitskaya ile seçim öncesi yaptığı görüşmeye dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Halihazırda Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği, başkanlık koltuğuna oturmadan kendi ekibindekilerle Kremlin cephesinin temasta olduğu iddialarıyla boğuşan Trump’ın başı bu kez de oğlunun Rus avukatla görüşme haberiyle ağrıyor. İddia ilk ortaya atıldığında “Seçimlerle ilgili bir şey konuşmadık” diyen Trump Jr. önceki gün Rus avukat Veselnitskaya’nın kendisine babasının seçimlerde Demokrat cepheden rakibi Hillary Clinton’ın itibarını zedeleyecek bilgiler vereceğini vaat ettiğini ve bunun üzerine görüştüklerini itiraf etti.

‘Konu kampanyaydı’

Trump Jr., Veselnitskaya’nın babasının rakibi hakkında “anlamlı bir bilgi vermediğini” iddia etse de, ABD yetkilileri Trump’ın kampanyasına ve ABD seçimlerine Rusya’nın müdahil olduğu iddialarını soruştururken böyle bir görüşmenin ortaya çıkmasının Trump’ı zora sokacağı aşikar. New York Times, 9 Haziran 2016’da yapılan görüşmenin en azından kampanyanın bazı üyelerinin Rusya’dan yardım istediğini ilk kez açık bir şekilde ortaya koyduğunu yazdı.

Gazete, gizli tutulan toplantıyı cumartesi günü haberleştirmişti. Ardından açıklama yapan Trump Jr., “Toplantıya tesadüfen katıldığını ve sadece Rus çocuklarının Amerikan aileleri tarafından evlat edilmesi meselesinin görüşüldüğünü” söylemişti. Ancak haberin peşini bırakmayan gazete, toplantıya dair çeşitli bulguları birleştirerek “Trump Jr.’ın Veselnitskaya ile görüşmesinin, Rus avukatın Hillary Clinton’la ilgili bilgiler verme vaadi üzerine yapıldığını” öne sürdü.

İddialar üzerine önceki gün yeni bir açıklama kaleme almak durumunda kalan Trump Jr., bir önceki günkü açıklamasının aksine görüşmenin kampanyayla ilgili olduğunu kabul etti. Trump Jr., babasının Moskova’da düzenlediği 2013’teki Miss Universe organizasyonundan bir tanıdığın görüşmeye aracılık ettiğini, bu kişinin ismini vermeden kampanyada işe yarayacak bilgilere sahip bir insanla görüştürme vaadinde bulunduğunu söyledi.

‘Elle tutulur bilgisi yoktu’

Görüşmeyi anlatan Trump Jr., “Söz konusu kişi Rusya ile bağlantılı kişilerin Demokratik Ulusal Komite’yi ve Clinton’ı mali olarak desteklediklerine dair bilgisi olduğunu söyledi. Açıklamaları muğlaktı ve anlam ifade etmiyordu. Kısa süre sonra elle tutulur bilgisinin olmadığı ortaya çıktı” dedi.

Trump Jr, Veselnitskaya’nın daha sonra konuyu askıya alınan, Rus çocuklarının ABD vatandaşları tarafından evlat edinilmesi programına getirdiğini söyledi. “Baştan beri asıl konuşmak istediği meselenin bu olduğu ve muhtemel faydalı bilgilerin buluşmak için bahane olduğu benim için açıklığa kavuştu” ifadeleri açıklamada yer aldı.

'TRUMP’IN BİLGİSİ YOK’

New York Times gazetesi önceki günkü haberinde Rus avukatla görüşmeye Donald Trump’ın oğlunun yanı sıra damadı Jared Kushner ve dönemin kampanya yöneticisi Paul Manafort’un da katıldığını belirtimişti. ABD Başkanı Trump’ın avukatı ise “Donald Trump, toplantıya katılmamıştır, bilgisi de yoktur” açıklaması yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde