Trakya için kar, İstanbul için 20 saatlik yağış uyarısı

Trakya için kar, İstanbul için 20 saatlik yağış uyarısı

İstanbul'da öğlen saatlerinde başlaması beklenen ve yaklaşık 20 saat sürecek yağışın, kentte su baskınları yapabileceği uyarısında bulunuldu.

Trakya için kar, İstanbul için 20 saatlik yağış uyarısı
16px
24px
20.11.2017 11:21
ABONE OLgoogle

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara Denizi üzerindeki yağış yüklü bulutların İstanbul'a doğru ilerlediğini ve öğle saatlerinde İstanbul'un batısına ulaşmasının beklendiğini belirterek, "Tekirdağ ile Marmara Denizi Üzerinde CB (Cumulonimbus) bulutu var. Yıldırım, şimşek ve aşırı yağış üretiyor. 2 saat sonra İstanbul'un batısını etkiler" uyarısında bulundu.  Özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'nda hava bir anda karardı ve şiddetli sağanak yağış etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle Beyoğlu Öğretmenevi'nin çatısı uçtu. E-5 otoyolu Cevizlibağ yan yolda bir ağaç fırtına nedeniyle yola devrildi. Atatürk Havalimanı'nda uçakların iniş ve kalkışı için pist değişikliği yapıldı ve bu nedenle inişlerde kısa süreli gecikmeler yaşandı. Uzmanlar, şiddetli yağışın öğlen saatlerinden itibaren başlayacağını ve bu gece devam edeceğini belirterek, önümüzdeki 20 saatlik zaman diliminde dikkatli olunması konusunda uyardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Tekirdağ ile Marmara Denizi üzerindeki bulutların öğlen saatlerinde İstanbul'u etkileyerek şiddetli yağışa neden olacağını söyledi.

Sonbaharın son günlerinde İstanbul'un artık soğumaya başladığını dile getiren Şen, "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğlen saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor." dedi.

"Havalar artık ısınmayacak"

Prof. Dr. Orhan Şen, genel olarak kentteki hava durumunun mevsim normallerinde seyrettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ancak şiddetli yağışlar beklenmeyen bir durumdur. Bu beklenmedik durum da her zaman olabilir. Sıcaklıklar da mevsim normallerinde. Kasım ayında İstanbul'da ortalama sıcaklık 14 derece civarında. En düşük de 8 derece. Öğlen beklenen yağış nedeniyle sıcaklar da düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Yağışa dikkat etmek, tedbir almak lazım. İstanbul gibi metropollerde, betonlaşmış şehirlerde su baskınları yapar. "

Şen, artık havaların ısınmayacağını dile getirerek, 10-15 günlük sürede de kar yağışının beklenmediğini, aralık ayı sıcaklıklarının ise 10-12 derece civarında öngörüldüğünü kaydetti.

TRAKYA İÇİN KAR UYARISI

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtilen bölge genelinde sağanak, Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bölgede hava sıcaklığının 6-12 derece düşeceği tahmin ediliyor. Edirne Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre Trakya Bölgesi, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi.

Hava sıcaklığının 6-12 derece düşmesi öngörülen bölge genelinde sağanak, Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar uyarısı yapılan bölgede, vatandaşların yağış nedeniyle oluşabilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar ile diğer olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde