Trabzonspor yendi, Galatasaray liderlikten indi!

Trabzonspor yendi, Galatasaray liderlikten indi!

Süper Lig'de 27. haftasında ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede Galatasaray, konuk olduğu Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu.

Trabzonspor yendi, Galatasaray liderlikten indi!
16px
24px
19.04.2015 20:51
ABONE OLgoogle
Süleyman Seba Sezonu'nun 27. haftasında Trabzonspor, Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Özer Hurmacı ve Medjani'nin golleriyle rakibini yenen bordo-mavililer 3 puanı hanesine yazdırarak puanını 46'ya çıkardı ve dördüncü sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılılar ise 48 puanda kaldı.

Stat:Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Kemal Yılmaz

Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih Dursun, Uğur Demirok, Jose Bosingwa, Mustafa Akbaş, Carl Medjani, Erkan Zengin, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı, Deniz Yılmaz, Oscar Cardozo

Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Alex Telles, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Hamit Altıntop, Yasin Öztekin, Umut Bulut, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 20 Özer, Dk. 85 Medjani (Trabzonspor), Dk. 67 Emre Çolak (Galatasaray)

Kırmızı Kart: Dk. 90+4 Özer (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Dk. 23 Uğur, Dk. 33 Özer, Dk. 42 Mustafa Akbaş, Dk. 72 Salih, Dk. 78 Erkan, Dk. 94 Hakan (Trabzonspor), Dk. 39 Umut, Dk. 68 Burak, Dk. 90 Sneijder, Dk. 90+4 Chedjou, Dk. 90+4 Muslera, Dk. 90+4 Hakan Balta (Galatasaray)

MÜCADELEDEN NOTLAR

Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İki takım arasında ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan maçı Trabzonspor, 3-0 kazanmıştı.

Maçın 1. dakikasında Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta, savunmanın uzaklaştıramadığı topa arka direkte uygun durumdaki Medjani dokunamayınca bordo-mavililer önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

16. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı serbest atışta, top savunmada Alex Telles'e çarparak uzaklaştı. Bu pozisyonda bordo-mavili futbolcular, Brezilyalı oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı itirazında bulundu.

20. dakikada Trabzonspor golü buldu. Orta alanda Mehmet Ekici topu Özer Hurmacı'ya, bu futbolcu da ceza alanı sol çaprazındaki Cardoza'ya bıraktı. Bu futbolcunun şutunda savunmada Sabri Sarıoğlu'ndan seken meşin yuvarlığı yakın mesafeden Özer Hurmacı, gelişine bir vuruşla filelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0

27. dakikada Erkan Zengin'in ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

33. dakikada sarı-kırmızılı takımda sakatlanan Hamit Altıntop'un yerine Emre Çolak oyuna dahil oldu.

34. dakikada Erkan Zengin'in pasında Özer Hurmacı topu ceza alanı hemen dışındaki Deniz Yılmaz'ın önüne çıkardı. Ancak bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak üsten auta gitti.

36. dakikada savunmada Sabri Sarıoğlu'nun kafayla  uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Erkan Zengin'in gelişine şutunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

43. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Savunmadaki Mustafa Akbaş'ın kafayla uzaklaştırmak istediği top ceza yayının hemen gerisindeki Emre Çolak'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda üst direkten dönen topu yakın mesafede uygun durumdaki Burak Yılmaz da kafayla filelere göndermek istedi ancak meşin yuvarlak bu kez yan direğe çarparak auta çıktı.

Trabzonspor, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

49. dakikada Selçuk İnan'ın ceza alanı hemen dışında yerden şutunda kaleci Hakan Arıkan, sağ köşesine doğru gelen topu güçlükle kornere çeldi.

65. dakikada Emre Çolak'ın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Hakan Arıkan, topu üsten kornere gönderdi.

67. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Sneijder'in pasında ceza alanı içinde Emre Çolak, gelişine sert bir vuruşla topu kaleci Hakan Arıkan'ın sağından filelere yollayarak beraberliği sağladı: 1-1

74.  dakikada Sneijder'in sağdan kullandığı serbest aştında arka direkteki Selçuk İnan'ın kafa vuruşunda kaleci Hakan Arıkan topu kontrol etti.

75. dakikada Sneijder'in ceza yayı yakınından sert şutunda top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

79. dakikada soldan Yusuf Erdoğan'ın pasında ceza alanı içinde Deniz Yılmaz'ın yerden şutunda kaleci Muslera topa sahip oldu.

84. dakikada Yusuf Erdoğan'ın soldan ortasında, Cardozo'nun kafayla tamamlamak istediği top yandan auta gitti.

85. dakikada Trabzonspor tekrar öne geçti. Erkan Zengin'in soldan ortasında, Yatabare ile savunmanın müdahale etmeye çalıştığı top Medjani'nin önüne düştü. Bu futbolcu da altı pas içerisinde dokunarak topu filelere yolladı: 2-1

90. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı serbest atışta, son olarak Selçuk İnan'ın yatarak şutunda, top kaleci Hakan da kaldı.

90. dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasında savunmadan seken top penaltı noktası yakınındaki Deniz Yılmaz önünde kaldı. Bu oyuncunun uygun durumda şutunda top üsten auta çıktı.

Uzatma bölümünde her iki takım oyuncuları arasında gerginliğin yaşandığı maçı Trabzonspor 2-1 kazanarak, rakibini liderlikten indirdi. 

MAÇ ÖNCESİ

Galatasaray, Trabzonspor ile bugün zorlu bir maça çıkıyor. Sarı-Kırmızılılar, sahadan galibiyetle ayrılıp şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha aşmak istiyor. Avni Aker’de oynanacak mücadelede Ali Palabıyık düdük çalıyor. Sakat futbolcuları düzelen Cim Bom’un ideale yakın kadrosuyla rakibinin karşısına çıkması bekleniyor. Sarı-Kırmızılı ekipte hazır hale gelen Melo, Sneijder ve Burak, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun skoru değiştirebilecek en önemli futbolcuları olacak. 7 futbolcu ise sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta sahasında ağırlayacağı Gaziantepspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Bu isimler; Semih, Melo, Telles, Olcan, Yekta, Hamit ve Sneijder.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, kritik sınav öncesi talebelerini ciddi şekilde uyardı. Sakatlıkları geçen Sneijder, Burak, Melo ve Semih karşılaşmanın kadrosuna alınırken, genç hocanın oyuncularına bu mücadelenin önemini aktardığı belirtildi. Hamzaoğlu’nun, “8 haftamız kaldı, 8 final maçımız var. Trabzonspor en kritik virajlardan bir tanesi. Rakibimiz evinde baskılı oynuyor. Bu baskıya karşı sakin kalmanızı, sadece kendi oyunumuzu sahaya yansıtmanızı istiyorum. Şampiyonluk ve 4. yıldız için 3 puanı alacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Sizden isteğim mücadeleyi asla bırakmamanız.” dediği öğrenildi.

Başarılı hoca bugünkü oyun sistemini Sneijder-Burak-Selçuk üçlüsü üzerine kurmayı planlıyor. Bu isimlerin Sarı-Kırmızılı forma altında kaydettikleri toplam gol sayısı 25. Hamzaoğlu’nun gelişiyle hücumda daha atak gözükmeye başlayan Cim Bom’da Selçuk 3 asist, 5 gol; Sneijder 2 asist, 8 gol ve Burak 3 asist, 14 golle mücadele ediyor. Burak ile Selçuk’un eskiden Trabzonspor forması giymesi de avantaj olarak görülüyor. İki oyuncu eski takımlarının filelerini 3’er kez sarsmayı başarmıştı. Bu arada Galatasaray kafilesi, akşam saatlerinde Trabzon’a geldi. Geniş güvenlik önlemleri altında konaklayacağı otele yerleşti.

Albayrak’a ‘ayrılma’ baskısı

Galatasaray’ın futbol şubesinden sorumlu ismi Abdurrahim Albayrak’ın göreve devam etmesi yönünde futbolculardan baskı aldığı öğrenildi. 23 Mayıs’taki kongreyle birlikte görev süresi bitecek Albayrak’ın seçimde hangi başkan adayının listesinde olacağı belirsizliğini koruyor. Albayrak’ın, oyuncuların şampiyonluk yolunda takımı yalnız bırakmamasını istemelerine “Trabzonspor maçını kazanın, ben de kararımı açıklayacağım.” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Trabzonspor, Avrupa hedefinden sapmak istemiyor

Bu sezon lig yarışına erken havlu atan Trabzonspor, şampiyonluğun en güçlü adaylarından lider Galatasaray’ı eli boş göndermenin planlarını yapıyor. Avrupa kupalarına katılma hesapları yapan Bordo-Mavili ekip, taraftarının önünde bu hedefine biraz daha yaklaşmak için ter dökecek. Karadeniz temsilcisi, aynı zamanda, ligin ilk yarısında deplasmanda 3-0 mağlup ettiği rakibine rövanşı da kaptırmamanın peşinde. Ligde zorlu bir maç trafiğine girecek Bordo-Mavililer, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Beşiktaş ile üst üste oynayacağı zorlu sürece galibiyetle başlamak istiyor.

Bordo-Mavililerde, sezonu kapatan Aytaç Kara ile kart cezalısı Fatih Atik bugünkü randevuda kadroda olmayacak. Uzun süreli sakatlığın ardından takımla çalışmalara başlayan kaleci Onur ve Belkalem’in de forma giymesi beklenmiyor. Sakatlığı tamamen geçen Yusuf Erdoğan ile Bosingwa ise oynayacak durumda. Kaptan Bosingwa’nın ilk 11’de olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Karadeniz ekibinde, gözler bu sezon ligde attığı 15 golle takımın yükünü çeken Paraguaylı forvet Oscar Cardozo’nun üzerinde olacak. Bordo-Mavili forma altında 3 büyük takımla oynanan maçlarda fileleri havalandıramayan ünlü forvet, Galatasaray maçıyla siftah yapmak istiyor. Ligin ilk yarısında deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı sakatlığı sebebiyle görev yapamayan Cardozo, Arena’da 3-0 kazandıkları Galatasaray maçında 87 dakika, Konya’da 3-0 kaybedilen Beşiktaş ile Avni Aker’de golsüz biten Fenerbahçe mücadelelerinde 90 dakika sahada kalmasına rağmen gol atamamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde