Torunlar ve Quasar'dan komşuları da şikayetçi oldu

Torunlar ve Quasar'dan komşuları da şikayetçi oldu

Rezidansında asansör faciasının yaşandığı Torunlar İnşaat’tan komşuları da şikâyetçi oldu.

Torunlar ve Quasar'dan komşuları da şikayetçi oldu
16px
24px
21.10.2014 22:37
ABONE OLgoogle
İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasının yaşandığı Ali Sami Yen Stadyumu arazisindeki rezidans inşaatını sürdüren Torunlar İnşaat ile eski likör fabrikası alanı üzerinde Quasar isimli ofis-rezidans inşaatı devam eden Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi’nin başı komşuları ile dertte. Komşu apartmanın 14 sakini, şirketlere 294 bin liralık tazminat davası açtı.

İki şirketin 50 metreye kadar inerek yaptığı temel çalışmaları nedeniyle hasar gördüklerini iddia eden Çağdaş Apartmanı sakinleri, “gerekli ve yeterli önlem alınmaması sebebiyle binalarında ve temelinde hatta sokaktaki tüm binalar ile yolda çatlak ve hasar meydana geldiğini” ileri sürdü.

Kendisi de apartman sakinlerinden olan ve dilekçeyi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunan Avukat Sadık Aydoğan, binanın onarımının mümkün olmaması ve yıkılması halinde bölge emsaller düşürüldüğü için 4 katlı olarak inşa edilebileceğini, bu nedenle apartman sakinlerinin 8 daire kaybedeceğini kaydederek 8 daire ile yıkım bedellerinin şirketlerden tahsilini istedi.

HUZURSUZ HAYAT

Aydoğan, apartman sakinlerinin korku ve stres altında yaşadıklarını anlattığı dilekçede, “Yıkılacağı endişesiyle 2.5 yıldır dairelerimizde huzursuz bir hayat sürdürdük. İstanbul’da çok yakın zamanda da büyük bir deprem beklenmesi sebebiyle apartman sakinlerindeki üzüntü ve stres katlanarak artmaktadır” dedi. Dilekçede daire başına 20 bin lira da manevi tazminat talep edildi. Apartmanda 1.5 milyon liralık hasar olduğu belirtilerek, projelerdeki taşınmazları ilişkin ihtiyati haciz ya da ihtiyati tedbir kararı verilmesi de istendi.

‘BİNA ZATEN YAŞLI VE HASARLI’

VIATRANS-Meydanbey Ortak Girişimi, mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde suçlamaları reddetti. Binanın 40 yaşında olduğu, 1999 yılında deprem geçirdiği ve zaten hasarlı olduğu iddia edildi.

‘BU PROJE BİZİM DEĞİL’

TORUNLAR İnşaat ise cevap dilekcesinde Ali Sami Yen Stadyumu’nda bir projesinin olmadığını, davacının bunu belediyeden sorması gerektiğini savundu. Davanın husumet yokluğundan reddini istedi.
Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde