Torunlar'da işçiler şimdi de para yüzünden eylem yaptı

Torunlar'da işçiler şimdi de para yüzünden eylem yaptı

Mecidiyeköy’de 10 işçiye mezar olan asansör kazasının yaşandığı Torunlar GYO’ye ait inşaatta 2 işçi, 236 metre yükseklikte eylem yaptı.

Torunlar'da işçiler şimdi de para yüzünden eylem yaptı
16px
24px
04.10.2014 05:58
ABONE OLgoogle
Mecidiyeköy’de 10 işçiye mezar olan asansör kazasının yaşandığı Torunlar GYO’ye ait inşaatta 2 işçi, 236 metre yükseklikte eylem yaptı.Eylemin nedeni ise paralarını alamamaları…

Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan rezidans inşaatında geçtiğimiz ay meydana gelen asansör kazasında 10 işçi yaşamını yitirdi.
Asansör faciasında tazminat davasıAsansör faciasında tazminat davası
Kazanın ardından inşaatta çalışmalar durdurulurken işçiler evlerine gönderildi.

İnşaatın demir ve kalıp işini yapan taşeron firmada çalışan ve paralarını alamadan işten çıkartıldıklarını iddia eden işçilerden Cemalettin Duran ve Orhan Yaman, inşaattaki 236 metre yüksekliğindeki kule vince çıkarak eylem yaptı. Bir grup işçi de inşaatın girişinde oturma eylemi yaparak arkadaşlarına destek verdi.

Eylem nedeniyle inşaata polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Polis, işçileri vinçten inmeleri konusunda ikna etmek için çalışmalara başladı. Ancak işçilerin, taşeron firmada çalışan 60 işçinin 100 bin lira alacağı olduğunu ve paraları verilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledikleri belirtildi.
30 metrede can pazarı30 metrede can pazarı
 
 PARAMIZI ALAMADIĞMIZ İÇİN EVİMİZE GİDEMEDİK

İnşaat girişinde arkadaşlarına destek için oturma eylemi yapan işçilerden İbrahim Aydemir, kazadan sonra memleketlerine gittiklerini, paralarını almak için 3 gün önce İstanbul’a geldiklerini söyleyerek, “Paramızı alamadık, paramızı alabilmek için burada eylem yapıyoruz. Kazadan sonra iş durdu. Bizi işten çıkarttılar. Bize 15 Eylülde ödeme yapılacağını söylediler. Ancak bir türlü ödeme yapılmadı. Yukarıda kule vince çıkan iki arkadaşımız var. Biri demirci biri kalıpçı kalfası. Dün de aynı eylemi yaptık. Bizi karakola götürdüler. Taşeron firmada demir ve kalıp işini yapıyoruz. 60 kişi 90 bin lira alacağımız var. Para alamadığımız için evimize gidemedik. Burada bekliyoruz” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde