Torunlar Rezidans'ta suçlu yer çekimi!

Torunlar Rezidans'ta suçlu yer çekimi!

Torun Center'ın inşaatında yaşanan ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından şirket ve asansörün işleticisi firma tarafından birbirlerini suçlayıcı yönde açıklamalar geliyor.

Torunlar Rezidans'ta suçlu yer çekimi!
16px
24px
08.09.2014 11:38
ABONE OLgoogle
Mecidiyeköy'deki Torun Center'ın inşaatında yaşanan ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından şirket ve asansörün işleticisi firma tarafından birbirlerini suçlayıcı yönde açıklamalar geliyor.

Torunlar GYO asansörün sorumluluğunun GEDA Major firmasında olduğunu iddia ederken firma ise sorumluluk alanlarının sadece montaj, periyodik bakım/onarım ve demotanj ile sınırlı olduğunu belirtti.

Öte yandan MAKİNA Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ise asansörün bakımı için üsrenin 30 Ağustos'ta dolduğunu, ancak o tarihten sonra bir daha kontrol yapılmadığını açıkladı.

Torun Center'da yaşanan facia ile ilgili olarak ilk açıklama Torunlar GYO'dan geldi. Açıklamada  şantiyelerde yük ve insan taşımak maksadı ile kullanılan asansörlerin genellikle kiralama suretiyle temin edildiği ve kendilerinin de bunun için Geda Major firması ile anlaştıkları belirtildi. açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şirket ile yapılan sözleşmeye göre; asansörün montajı ve şantiye sahasında fen ve sanat kurallarına uygun şekilde eksiksiz, kusursuz ve özürsüz bir şekilde her türlü güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle mükemmel bir şekilde çalışmaya hazır bir vaziyette bulundurması gerekmektedir. Yine sözleşmeye göre asansörlerin daha önce bir başka gerçek ya da tüzel kişiye kiralanmamış olması gerekmektedir. Asansörler anılan bu sözleşme hükümlerine uygun bir şekilde kiralayan şirket tarafından şantiyeye getirilmiş ve montajı tamamlanmıştır. Asansörde meydana gelebilecek arızaların anında giderilmesi ve gerekli bakım hizmetlerinin zamanında ve gereği gibi yapılmasını sağlamak üzere kiralayan şirket tarafından şantiyede her gün ve tam zamanlı olarak iki uzman personel görevlendirilmiştir. Bu uzman personeller bugüne kadar arızalara müdahale etmiş ve asansörlerin bakım ve onarımlarını gerçekleştirmiştir. Ayrıca asansörlerin tabi olduğu yönetmelik çerçevesince asansörü kiralayan şirketin dışında TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından muayene kuruluşu olarak yetkilendiren kişiler tarafından bahse konu asansörler 30.05.2014 tarihinde kontrol edilmiş ve mevzuata aykırı herhangi bir durum tespit edilmemiştir."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde