Torun Center'daki asansör faciasında tutuklanan 4 kişi birbirini suçladı!

Torun Center'daki asansör faciasında tutuklanan 4 kişi birbirini suçladı!

Torun Center'daki asansör faciasında tutuklanan 4 şüphelinin ifadelerinde, asansör firması GEDA MAJOR ile Torunlar GYO’nun çalışanlarının birbirlerini suçladığı ortaya çıktı. Mahkemede neler anlattılar?

Torun Center'daki asansör faciasında tutuklanan 4 kişi birbirini suçladı!
16px
24px
12.09.2014 08:13
ABONE OLgoogle
İstanbul’da Torun Center’daki asansör faciasıyla ilgili olarak tutuklanan 4 şüphelinin ifadelerinde, asansör firması GEDA MAJOR ile Torunlar GYO’nun çalışanlarının birbirlerini suçladığı ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda da tutuklanan 4 kişinin sorumlu olduğunun belirtildiği öğrenildi.

İSTANBUL Mecidiyeköy’de Torunlar GYO’ya ait rezidans inşaatında 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili tutuklanan 4 ismin savcılık ve mahkeme ifadelerine Habertürk ulaştı. Tutuklanan asansör firması GEDAMAJOR’ün teknik servis sorumlusu Önder Türksoy’un, ifadesinde asansör arızalarına teknik eleman gönderme işini yaptığını ve olayda kusurunun olmadığını belirttiği öğrenildi.

Tutuklanan ve aynı firmada asansör teknikeri olan Adem Akyıldız da ifadesinde olayla ilgisi olmadığını ve suçlamayı kabul etmediğini bildirdi. Tutuklanan bir başka isim GEDA-MAJOR asansör teknikeri Turgay Dalgıç ise olay günü saat 15.30 sıralarında düşen asansörle 31. kata çıktıklarını anlatarak “Diğer asansör arızalıydı. Aynı asansörle de geri indik. Bizden sonra asansör düşmüştür. Suçsuzum” dedi.

‘BAKIM GEDA-MAJOR FİRMASINA AİT’

Tutuklanan Torunlar GYO Proje Müdürü Murat Aytimur ise kendisinin genellikle ofis işlerini yaptığını, şantiyedeki görevinin proje üzerine çalışmak olduğunu anlattı. İnşaat alanında 3 kule, her kulede de 3 tane şantiye şefinin bulunduğunu belirten Aytimur, “Bunların altındaysa mühendisler, mimarlar, teknik elemanlar var. Sahayla ilgili tüm organizasyonu bu kişiler yapıyor” diye konuştu.

Aytimur, bütün işleri taşeronlara havale ettiklerini, bu taşeronların da merkezden kendilerine geldiğini söyledi. Aytimur, asansör işinin GEDA-MAJOR’e verildiğini, firma ortaklığıyla ilgili olarak tüm işlerin taşeronlara yaptırıldığını anlattı. Aytimur, asansörlerin bakım ve onarımının da GEDA-MAJOR’e ait olduğunu kaydetti.

6 ASANSÖR KURMUŞLAR

Adli kontrol şartıyla serbest kalan GEDA-MAJOR’ün ortaklarından Genel Müdür Orhan Demirel ifadesinde, asansörleri 2013 yılında rezidansa götürüp montajını yaptıklarını, sorumluluklarının çalışır biçimde teslim etmek olduğunu söyledi.

Sözleşme gereği 6 asansör kurduklarını da ifade eden Demirel, asansörün işletme ve kullanımından sözleşme gereği sorumlu olmadıklarını savundu. Demirel de Torunlar GYO’yu eğitim almayan personeli asansörde kullanmakla suçladı. Demirel, asansörlerin aylık bakımının şirketlerinin taahhüdünde olduğunu, arızalarınsa Torunlar tarafından 24 saat içinde kendilerine bildirilmesi gerektiğini, kendilerinin de 12 saat içinde müdahale etme zorunlulukları olduğunu anlattı.

‘TUTUKLANANLAR SORUMLU’

İstanbul Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hâkimliği tutuklama kararında, inşaat alanının proje müdürü Murat Aytimur, düşen asansörün bakım ve onarımı için görevlendirilen GEDAMAJOR firması elemanları Adem Akyıldız, Turgay Dalkıç ile firmanın teknik sorumlusu Önder Türksoy’un, 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada sorumlu ve kusurlu olduklarını belirtti. Kararda ayrıca 10 Eylül 2014 tarihli ön raporda da bilirkişilerin aynı kanaatte oldukları vurgulandı.
Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde