Topbaş'ın vakfına 50 bin metrekarelik arazi kıyak hazırlığı

Topbaş'ın vakfına 50 bin metrekarelik arazi kıyak hazırlığı

İBB Başkanı Topbaş’ın da kurucuları arasında yer aldığı Ensar Vakfı’na İBB'den yapılmak istenen 50 bin metrekarelik arazi tahsisi, son anda Belediye Meclisi gündeminden çıkartıldı

Topbaş'ın vakfına 50 bin metrekarelik arazi kıyak hazırlığı
16px
24px
16.10.2014 04:58
ABONE OLgoogle
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın da kurucuları arasında yer aldığı Ensar Vakfı’na İBB'den yapılmak istenen büyük arazı tahsisi, son anda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden çıkartıldı. Tahsis talebinin gündemden çıkartılma nedeni anlaşılamadı.

1 saat önce vazgeçildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı gündemine alınan ancak, Meclis toplantısına yaklaşık bir saat kala gündemden çıkartılan, Ensar Vakfı’na arazi tahsisi kuşku yarattı. Broşür olarak bastırılan ve 164 maddelik Meclis gündeminin son maddesindeki teklif şöyle idi:

“Fatih İlçesi ‘Yenikapı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisi’ alanının Ensar Vakfı'na tahsisi talebi hk. Emlak Müdürlüğü teklifi (2014/1581).” Ancak bu madde son anda Meclis gündeminden çıkartılarak yerine şu madde kondu: “Fatih İlçesi 1851 ada 5 parsel hk. Planlama Müdürlüğü teklifi (2014/1581).” Gündeme alınan parsel ise, yapılaşmaya açılmak istendiği için çevre sakinlerinin protesto gösterilerine neden olan, Topkapı Pazartekke’deki Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazi.

50 bin metrekarelik arazi

Belediye Meclisi, 164 maddeden oluşan teklifleri ilgili komisyonlara havale etti. Komisyonların hazırlayacağı raporlar ile birlikte teklifler yeniden Meclis gündemine gelecek ve görüşmeye açılacak. Raporların ne zaman meclise geleceği ise, komisyonların çalışmasına bağlı.



Ensar Vakfı’na tahsis edilmek istenen ve yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğündeki arazi, Bakanlar Kurulu’nun 13 Eylül 2006 tarihli kararı ile 'Yenileme Alanı' ilan edilen bölgenin içerisinde kalıyor.

Vakfın 106 şubesi var

Ensar Vakfı 1979’da kuruldu. Vakfın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP’li Bağcılar eski Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AKP Milletvekili Ömer Dinçer, son yıllarda adı ön plana çıkan işadamı Aziz Torun’un da aralarında bulunduğu 63 kişilik kurucular kurulu bulunuyor. Ensar Vakfı, kurulduğu 1979 yılından 2000’li yılların ilk yarısına kadar yaklaşık 15 şubeye ulaşmıştı. Ancak daha sonraki yıllarda şube sayısını hızla arttırdı ve 106’ya ulaştı.
Mehmet Demirkaya/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde