Tofaş’ta işçi kıyımı iddiası

Tofaş’ta işçi kıyımı iddiası

Tofaş’ta çok sayıda işçinin işten çıkarıldığı iddia edildi

Tofaş’ta işçi kıyımı iddiası
16px
24px
09.08.2016 14:03
ABONE OLgoogle
Tofaş’ta çok sayıda işçinin işten çıkarıldığı ileri sürüldü. Metal İşçileri Birliği’nden (MİB) yapılan açıklamada, “Emekçiye darbe! Tofaş’ta çok sayıda işçi işten atıldı!” iddiasında bulunuldu.

“İşçi kardeşlerimizi ve emek dostlarını iş ve ekmek nöbetine çağırıyoruz!” duyurusunun yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tofaş patronu yine yapacağını yaptı. Emekçiye büyük bir darbe vurdu. Fabrika tatile girdiği sırada çok sayıda işçinin işine son verdi. Kıyımın devam etmesi bekleniyor.

Kıyıma ‘Performans düşüklüğü’ bahanesi uyduruluyor. Oysa aynı gün Tofaş CEO'su Tofaş’ın üretim performansını öve öve bitiremeyen açıklamalarıyla gazetelerin baş köşesindeydi. Performans bahane, asıl hedef hakkını arayan onurlu Tofaş işçisini cezalandırmak! Böylelikle çalışan işçiyi hak arayamaz hale düşürmek. Sadece Tofaş işçisini değil bütün olarak otomotiv işçisini, işçi sınıfını da...

Emekçiye, onun hakkına ve hayatına yapılmış bu darbe kabul edilemez! Onlarca işçinin ekmeğiyle, işiyle bu kadar hoyratça oynanmasına izin verilemez! İşte bunun için bütün işçi kardeşlerimizi ve emek dostlarını Tofaş önünde işten atılan arkadaşlarımıza sahip çıkmak, bu haksız ve keyfi kıyımı durdurmak için iş ve ekmek için nöbete çağırıyoruz. Buradan hükümete ve iktidar organlarına da iki çift sözümüz var! İşten atılan arkadaşlarımızın büyük bir kısmı size sahip çıkmak için günlerce ‘demokrasi nöbeti’ tuttu.

Peki siz onlara sahip çıkacak mısınız? OHAL yasası size işten atmaları engelleme yetkisi veriyor. Onlarca işçi ve ailesinin hayatına vurulan bu darbeye karşı duracak mısınız?”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde