Tıp dünyasında devrim! Hamile baba doğum yaptı, anne oldu

Tıp dünyasında devrim! Hamile baba doğum yaptı, anne oldu

ABD'de tıp dünyasında devrim yaratacak nitelikte bir olay yaşandı

Tıp dünyasında devrim! Hamile baba doğum yaptı, anne oldu
16px
24px
10.08.2017 05:19
ABONE OLgoogle

Kadın olarak doğmuş sonrasında ise 10 yıl boyunca hormon tedavisi görerek cinsiyet geçişi gerçekleştirmiş trans erkek Reese ve partneri Biff Chaplow'un sağlıklı bir erkek bebeği dünyaya geldi.

Chaplow, bebeklerinin doğumuna ilişkin "Leo'nun doğduğu an sevinçle dolduk, hayatımın en mutlu anıydı. Leo'nun ilk anlarını görmek, harikaydı" ifadeleriyle duygularını aktardı.

ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan, kadın olarak doğmuş sonrasında ise 10 yıl boyunca hormon tedavisi görerek cinsiyet geçişi gerçekleştirmiş trans erkek ve partnerinin sağlıklı bir erkek bebeği dünyaya geldi.

Dünyada ilklerden birine imza atmış olan Leo bebek iki babası ve iki kardeşiyle hayatına ilk adımı attı.

Fox News'a konuşan Reese "Bunun eşsiz olduğunu söyleyebilirim. İnsanların iki erkeğin biyolojik olarak çocuk sahibi olmasına pek alışkın olmamalarını anlıyorum."

Eşi Biff Chaplow ise şöyle açıkladı; "Leo'nun doğduğu an sevinçle dolduk, hayatımın en mutlu anıydı. Leo'nun ilk anlarını görmek, harikaydı."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde