Ticari araçlardan ÖTV alınmayacak

Ticari araçlardan ÖTV alınmayacak

Başta taksici, dolmuşçu, kamyoncu, kamyonetçi, halk otobüs işletmecisi olmak üzere tüm ticari araçların yenilenmesinde şoför esnafımızın belini büken ÖTV alınmayacak

Ticari araçlardan ÖTV alınmayacak
16px
24px
11.07.2016 13:07
ABONE OLgoogle
Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yatırım teşvik paketini değerlendiren Erzincan ESOB Başkanı Bedir Limon, teşvik paketinde yer alan ve esnaf ve sanatkârları ilgilendiren kısımlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.  
 
  Başkan Limon, "Uzun zamandan beri Bağ-Kur ve SGK'lılar arasındaki haksız uygulama kaldırılarak peşin ödeyen esnafımızın primlerinden yüzde 5 indirim sağlanması sevindirici bir gelişme. Karardan her iki kesimde karlı çıkacak. Devlet alamadığı ücretleri bu sayede tahsil edecek, Bağ-Kur'lu esnafımızda fazla prim ödememiş olacak. Yatırım teşvik paketinde esnaf ve sanatkarlarımıza bayram müjdesi veren başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerine, Erzincan’lı Milletvekillerimize ve Hükümetimize teşekkür ediyoruz." dedi.
 
  "TİCARİ ARAÇTAN ÖTV ALINMAYACAK"
 
  Ticari araçlarını uzun zamandan beri yenilemek isteyen ancak fiyatların yüksekliği sebebiyle bir türlü yenileyemeyen ticari araç sürücülerinin araçlarını yenilemek için kararın iyi bir fırsat olduğunu hatırlatan Başkan Limon, "Başta taksici, dolmuşçu, kamyoncu, kamyonetçi, halk otobüs işletmecisi olmak üzere tüm ticari araçların yenilenmesinde şoför esnafımızın belini büken ÖTV alınmayacak. Bunun alınmaması devlete zarar sağlamadığı gibi vergi gelirlerinde de artış sağlayacak. Talebin artması ile birlikte üretim artacak, fabrikalar talebe cevap vermek için fazla mesai yapacak. Bu da istihdamın artması, işsizliğin azalması anlamına gelecek. Esnaflarımızın araçlarını yenilemesi sayesinde birçok sektörde hizmet kalitesi artacak. Ekonomiyi canlandıracak ve bu sayede esnaf ve sanatkarımız nefes almış olacak" dedi.
 
  "YATIRIM VE TİCARET CAZİP HALE GELECEK"
 
  Başta Damga vergisi olmak üzere yatırımların ve kredilerin önündeki engellerin kaldırılmasının ülkenin kalkınması için büyük bir gelişme olduğunun altını çizen Başkan Limon, "Kredilerin önündeki engellerin aşılması başta olmak üzere gereksiz birçok giderin kaldırılması yatırımı ve ticareti cazip hale getirecek. Başta noter ve damga vergisi gibi kalemlere yapılan harcamalar yatırımcıyı daha yatırımın başında frenliyor ve korkutuyordu. Yeni hamle ile yatırımların ve kredilerin önündeki engellerin kalkmasını çok olumlu buluyoruz. Bu paket 78 milyon insan için hayati önem taşımaktadır.”diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde