Tesla'ya "Bu araba yeterince hızlı gitmiyor" davası

Tesla'ya "Bu araba yeterince hızlı gitmiyor" davası

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla hakkında S P85D model otomobilinin yeteri kadar hızlanmadığı gerekçesiyle dava açıldı

Tesla'ya "Bu araba yeterince hızlı gitmiyor" davası
16px
24px
21.09.2016 16:09
ABONE OLgoogle
Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla, araçlarının yeteri kadar hızlı gitmediği gerekçesiyle Norveç'teki 126 kullanıcısı tarafından mahkemeye verildi.

Sedan tipi Tesla S P85D modelin kullanıcıları aracın beygir gücünün zayıf olduğunu ve bunun performansını etkilediğini savundu.

Tesla ise şikâyetlere otomobilin motor gücünde bir yanlışlık olmadığını, 100 kilometreye 3,1 ile 3,3 saniye arasında çıktığını söyleyerek yanıt verdi. Tesla'nın Norveç sözcüsü Even Sandvold Roland, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada testlerin Avrupa düzenleme kuruluşlarınca onaylandığını söyledi.

Norveç Tüketici Komisyonu, haziranda P85D serisini kullanan 5 kişiye 50 bin kron ödenmesine hükmetmişti. Konuyla ilgili dava aralık ortasında görülecek.

Tesla, S modelin en büyük piyasalarından biri Norveç'te P85D serisi için artık garanti hizmeti vermese de, bu otomobilin halefi P90D'nin 96 bin 700 dolardan satışı devam ediyor.

P85D serisi, iki yıl önce "delirmiş modda hızlanabiliyor" iddiasıyla piyasaya sürülmüştü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde