Tesco ve Migros'tan iki farklı satış açıklaması

Tesco ve Migros'tan iki farklı satış açıklaması

Anadolu Grubu'nun Kipa'yı satın alacağına ilişkin haberler Kipa hisselerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden oldu

Tesco ve Migros'tan iki farklı satış açıklaması
16px
24px
30.05.2016 14:38
ABONE OLgoogle
Tesco Kipa ve Migros dün çıkan satış haberlerine ilişkin arka arkaya açıklamalarda bulundular. Tesco'dan yapılan açıklamada Migros'la satış için gizli nitekte görüşmeler yürütüldüğü ancak mutakabata varılmadığı açıklanırken, Migros'tan yapılan açıklamada görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Tesco Anadolu Grubu'yla görüşme olmadığını, ancak Migros ile gizli nitelikte görüşmeler yürütüldüğünü söyledi. Açıklamada tarafların temel unsurlarda bir mutabakata varamamış olduğu da bildirildi. Migros ise taraflar arasındaki müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

Tesco'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz ana hissedarının (Tesco Overseas Investment Limited) Şirketimizde sahip olduğu hisseleri devretmek için Anadolu Grubu ile görüşmelerde son aşamaya geldiğine dair 29 Mayıs 2016 tarihinde basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Ana hissedarımız tarafından iletilen bilgiye göre Anadolu Grubu ile Tesco Overseas Investment Limited arasında herhangi bir görüşme olmamıştır. Diğer yandan Tesco Overseas Investment Limited ile Migros Ticaret A.Ş. arasında gizli nitelikte görüşmeler yürütüldüğü ancak tarafların temel unsurlarda bir mutabakata varamamış olduğu bildirilmiştir. Şirketimiz hissedarlarının yatırım kararlarını etkileyecek gelişmelerin ortaya çıkması halinde, Sermaye Piyasası Kurulu nezdindeki kamuyu aydınlatma ilkeleri çerçevesinde gerekli açıklamalar yapılacaktır."

Migros ise şu açıklamayı yaptı:

"Şirketimizin, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş.'nin ana hissedarının sahip olduğu Tesco Kipa hisselerini devralmak için yaptığı görüşmelerde son aşamaya geldiğine dair 29 Mayıs 2016 tarihinde basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Şirketimizin uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, Şirketimiz ile Tesco Overseas Investments Limited arasında Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürülmektedir. Ancak, taraflar arasındaki müzakereler devam ettiğinden müzakerelere ilişkin yapılacak herhangi bir açıklamanın, anlaşmayı olumsuz etkilememesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması değerlendirildiğinden Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı gereğince ilgili açıklamanın ertelenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, şu aşamada kamuoyuna duyuru yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir gelişme olmamıştır.

Söz konusu durum bugün de değişmemiş ve taraflar arasında temel unsurlarda bir mutabakata varılmamış olmakla birlikte, Şirketimiz hissedarlarının yatırım kararlarını etkileyecek gelişmelerin ortaya çıkması halinde, konuyla ilgili gelişmeler mevzuat kapsamında duyurulacaktır."

Gün içinde yüzde 7'ye kadar yükselen hisseler KAP açıklamasının ardından kazançlarının çoğunu geri verdi. Şirketin hisseleri 14:03 itibariyle yüzde 1,26 primle 2,41 TL'den işlem görüyor. Söz konusu haber Migros'un hisselerinde ise bu derecede bir etki yaratmadı. Migros'un hisseleri aynı saat itibariyle yüzde 1,40 yakın artışla 17,34 TL oldu. 

Hürriyet gazetesinden Jale Özgentürk, Anadolu Grubu’nun Tesco’ya ait Kipa marketlerini satın alarak, tabelayı Migros olarak değiştireceğini iddia etmişti.

20 ilde 168 mağazası, 21 noktada 31 AVM’si bulunan Tesco’nun bir süredir AnadoluGrubu ile görüştüğü belirtiliyordu. Geçen yıl Migros’u satın alarak perakende sektörüne giren Anadolu Grubu, sektörde büyüme kararlılığındaydı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde