Telia Sonera'nın Turkcell'de dev hisse satışı

Telia Sonera'nın Turkcell'de dev hisse satışı

Turkcell'in doğrudan yüzde 14, dolaylı olarak ayrıca yüzde 24 payına sahip olan Telia Sonera hisselerin yüzde 6,8'ini satıyor

Telia Sonera'nın Turkcell'de dev hisse satışı
16px
24px
04.05.2017 05:41
ABONE OLgoogle

Turkcell'in hissedarlarından Telia Sonera, 3 Mayıs Çarşamba günü seans kapanışında kurumsal yatırımcılara 150 milyon hisse satışı için işlem başlattı

Telia Sonera'dan yapılan ilk açıklamada satışın İskandinav ve Baltık ülkelerindeki operasyonlara yoğunlaşma stratejisinin bir parçası olduğu ve dolaylı payların bundan etkilenmeyerek, şirketin Turkcell'de en büyük hissedar olmaya devam edeceği belirtildi.

GÜN SONU 520 MİLYON DOLARLIK BLOK SATIŞ 

KAP'ta bir açıklama bulunmazken piyasa kaynaklarının verdiği bilgilere göre blok satış için gün sonunda Bank of America Merrill Lynch, Citigroup ve UBS üzerinden 11,42-11,45 TL aralığına emir yazıldı.

Satıştaki 150 milyon hissenin değeri de yaklaşık 520 milyon dolar.

TELIA'NIN DOĞRUDAN PAYI YÜZDE 7,2'YE DÜŞÜYOR

Hisselerin tamamının satılması halinde İskandinav telekomünikasyon şirketinin Turkcell'deki doğrudan payı yüzde 14,2'den yüzde 7,2'ye gerileyecek. İşlemin 8 Mayıs'ta gerçekleşmesi bekleniyor. 

Aralık ayı sonunda Turkcell'de yüzde 13,07 paya denk gelen 287,6 milyon TL nominal hissenin borsada satışı için MKK'ya başvuran şirketin Turkcell'de dolaylı olarak da yüzde 24 payı bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde