Telefon faturası yüksek gelene iyi haber!

Telefon faturası yüksek gelene iyi haber!

2 bin 886 liralık faturanın 2 bin 750 lirası, "stop" özelliği devreye girmediği gerekçesiyle ...

Telefon faturası yüksek gelene iyi haber!
16px
24px
14.05.2015 11:55
ABONE OLgoogle
2 bin 886 liralık faturanın 2 bin 750 lirası, "stop" özelliği devreye girmediği gerekçesiyle "ayıplı mal" sayılarak iptal edildi.

Sivas Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, bir GSM operatörünün internet paketi aşıldığı gerekçesiyle müşterisine yansıttığı 2 bin 886 liralık faturanın 2 bin 750 lirasını, tarifenin "stop" özelliği devreye girmediği ve bu nedenle hizmetin "ayıplı mal" sayıldığı gerekçesiyle iptaline karar verdi.

Muhammet Hanefi Tekin, kendisinin kullandığı, ağabeyi Abdulkadir Tekin'in üzerine kayıtlı cep telefonu hattına, 16 Ekim-15 Kasım 2013 fatura döneminde 2 bin 886 lira fatura gelmesi üzerine hak arama mücadelesi başlattı. GSM operatörüyle görüşen Tekin, tarifesinin bedeli olan 136 lirayı ödemeyi kabul ederken internet paketi aşıldığı gerekçesiyle tarafına fatura edilen 2 bin 750 lirayı ödemeyeceğini belirtti.

Tekin, GSM firmasıyla anlaşma sağlanamaması üzerine 5 Kasım 2014'te Sivas Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurdu. Şikayet üzerine başlatılan çalışma kapsamında, her iki tarafın da savunmasını alan hakem heyeti, fatura bedelinin 2 bin 750 lirasının sistem kaynaklı ve hatalı ücretlendirildiğine hükmederek, Tekin'i haklı buldu.

İlgili firmanın savunmasının yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun konuyla ilgili yazısından da "fatura stop" sisteminin devreye girmediğine, dolayısıyla hizmetin ayıplı olduğuna karar veren hakem heyeti, 2 bin 886 liralık faturanın 2 bin 750 lirasının iptaline karar verdi. Heyet, tüketicinin Kasım 2013 dönemine ait 136 liralık faturasına da faiz uygulanmamasına hükmetti.

 "Karar yol gösterici"

Başlattığı mücadele sonucu faturanın 136 liralık bölümünü ödeyen Muhammet Hanefi Tekin, hakem heyetinin kararının yerinde ve bütün tüketicilere yol gösterici olduğunu söyledi. Yurtdışıyla da görüşme yapabilmek için süresi ve interneti bulunan paket satın aldığını, ay sonuna doğru internet kotası olmasına rağmen bunun devreye alınmayarak bir gün boyunca paket dışı ücretlendirme yapıldığını belirten Tekin, kendisine 136 liralık paket ücretiyle 2 bin 886 lira fatura kesildiğini anlattı.

Müşteri hizmetleriyle yaptığı çok sayıda görüşmeye rağmen sorunun çözülememesi üzerine Sivas Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine başvurduğunu dile getiren Tekin, "Heyet beni haklı gördü ve internet kotasını aştığım gerekçesiyle fatura edilen 2 bin 750 lirayı iptal etti. Yaklaşık 1,5 yıl süren hukuk mücadelesini kazandığım için mutluyum" dedi.

Hakkını aldığını ancak diğer insanlar için de mücadelesini sürdüreceğini belirten Tekin, kendisi gibi mağdur olanlar için sanal ortamda mücadele başlattığını aktardı. Tekin, ayrıca GSM operatörü hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını sözlerine ekledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde