Tekstilde şok gelişme: İplikçi ve kumaşçı denetime çıktı

Tekstilde şok gelişme: İplikçi ve kumaşçı denetime çıktı

Özellikle tekstil ve konfeksiyon piyasasında bu sıralar müşteri ziyaretleri hayli artmış.

Tekstilde şok gelişme: İplikçi ve kumaşçı denetime çıktı
16px
24px
09.12.2016 12:28
ABONE OLgoogle

Dünya geneline bakıldığında bu yılın özellikle ikinci yarısı piyasaların istikrarı açısından pek de beklendiği gibi geçmedi. Başta Suriye ve Irak’ta yaşanan savaş olmak üzere birçok ülkede meydana gelen siyasi gerginlikler, ne yazık ki ekonomide de tansiyonun yükselmesine yol açıyor. Yaşanan tüm bu gelişmeler ister istemez şirketlerin önlerini görmelerini önlüyor ve firmalar daha temkinli hareket etmek zorunda kalıyor.

Bu açıklamayı yapmamızın nedeni, kulağımıza gelen bir takım bilgiler. Arkadaşımız Özbey Men’in edindiği bilgilere göre, özellikle tekstil ve konfeksiyon piyasasında bu sıralar müşteri ziyaretleri hayli artmış.

Diyeceksiniz ki bunda ne var. Hemen aktaralım. Bu ziyaretleri piyasaya mal veren büyük oyuncular yapıyormuş. İsmini açıklamak istemeyen bir konfeksiyon imalatçısı, Türkiye’nin önde gelen kumaş üreticisi bir firmanın yetkililerinin ilk defa fabrikalarını ziyarete geldiğini belirtiyor. 

Bu firmadan banka teminatı karşılığı kumaş aldıklarını söyleyen firma yetkilisi, “Hammadde üreticisi bu şirketler, vadeyle mal verdikleri firmaların mali durumlarını görüp ona göre hareket etmek istiyorlar. Yıllardır hazır giyim imalatı yapıyoruz. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Mali durumu iyi olmayan imalatçıya mal vermezlerse Türkiye’de hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ciddi yara alır” diyor.

Yine hazır giyim ve konfeksiyon piyasasından duyduğumuza göre sektörde bu sıralar astar sıkıntısı varmış. Türkiye’nin astarı Güney Kore’den ithal ettiğini söyleyen sektör yetkilileri, TL’nin dolar karşısında aşırı değer kaybetmesi nedeniyle astar ithalatının durma noktasına geldiğini belirtiyorlar. Tekstil ve hazır giyim hem istihdamda hem de ihracatta Türkiye’nin en önemli sektörü. Umarız piyasa en kısa sürede normale döner…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde