Tekstilci başkan iflastan kurtuldu

Tekstilci başkan iflastan kurtuldu

Bankalara olan kredi borçları nedeniyle sahibi olduğu 4 şirketi hakkında iflas ertelemeye başvuran İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, düze çıktı

Tekstilci başkan iflastan kurtuldu
16px
24px
13.08.2013 08:16
ABONE OLgoogle

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, sahibi olduğu 4 şirketinin borçları nedeniyle başvurduğu iflas erteleme sürecinde bankalar ile anlaşma sağladı. 1 yıl içinde tam anlamıyla toparlanacağını belirten Tanrıverdi “Bankalar tamam, bürokratik sürecin işlemesini bekliyoruz” dedi. 

Bankalara olan kredi borçları nedeniyle sahibi olduğu 4 şirketi hakkında iflas ertelemeye başvuran İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, düze çıktı. Yaşadığı ekonomik kriz sürecinde basına verdiği demeçlerde ‘evimi, yazlığımı, arabamı bile sattım’ diyerek bankalara isyan eden Tanrıverdi, borçlu olduğu bankalar ile ödeme konusunda anlaştığını STAR’a açıkladı.

Faktoringçiler bankalardan iyi

Toplam borcunun 50 milyon TL civarında olduğunu ve bankalar ile yapılandırmaya gittiklerini anlatan Tanrıverdi “İflas erteleme istememiz nedeniyle bürokratik sürecin ilerlemesini bekliyoruz. Bunun dışında borçlu olduğumuz bankalar ile anlaştık. 1 seneyi bulmaz tedbir kararından çıkarım, eskiye dönüş başladı” dedi.

Tanrıverdi bu süreçte Etiler Marmaris Büfe’yi sattıklarını, TGS Dış Ticaret şirketindeki ortaklıktan çıktıklarını belirterek “Benim yaşadıklarım benim şirketime özgü bir durum değil. Bu durumda çok şirket var. Bankalar ödeme sıkıntısı yaşayan firmalara krediyi kapatması için bir gün süre veriyor. Yani bankalar istedikleri firmayı batırma gücüne sahip. Faktoringciler bile yüzde 14 faizle kredi verirken, bankalar yüzde 19’la kredi veriyor” dedi.

Birçok şirket başvurdu

Mali darboğaza giren şirketlerin ‘can simidi’ olarak görülen iflas erteleme, son aylarda birçok tekstil firmasının başvurduğu bir mekanizma oldu. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çınar da, geçen yıl ağustos ayında, 2’si tekstil sektöründe faaliyet gösteren 4 şirketi için iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Ayrıca bünyesinde 1.850 kişi çalışan RodiMood, çocuk giyim markası Wenice Kids ve bir dönem bünyesinde 4 bin kişiyi istihdam eden Hey Tekstil de iflas ertelemeye başvurmuştu.

Kaan Zenginli/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde