Tekstil ve hazırgiyim sektörü “Halep İçin Elele” verdi

Tekstil ve hazırgiyim sektörü “Halep İçin Elele” verdi

İhracatçı birlikleri ve derneklerin topladığı yardımlardan oluşan 21 TIR yola çıktı

Tekstil ve hazırgiyim sektörü “Halep İçin Elele” verdi
16px
24px
26.12.2016 17:35
ABONE OLgoogle

 Türkiye bir taraftan Halep’te yaşanan insanlık dramına son vermek için siyasal anlamda çalışmalarını sürdürürken, Türk iş dünyası da yaraları sarmak için kolları sıvadı.

Tekstil ve hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı birlikleri ve dernekler ,“Halep İçin Elele” vererek, topladıkları yardım malzemesini Kızılay koordinasyonu ile Halep’e gönderdi.
 
Gıda ürünleri, giyim malzemeleri, battaniye, ayakkabı, temizlik malzemeleri ve çocuk bezi gibi, temel ihtiyaç maddelerinden oluşan 21 TIR, düzenlenen törenle yola çıktı.

Törene, TIR’larının oluşturulmasına katkı veren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, İHİB Başkanı Uğur Uysal, BATİAD Başkanı Aydın Erten, ÇSS Başkanı Bülent İyikülah, LASİAD Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, MESİAD Başkanı Yusuf Gecü, OTİAD Başkanı İlker Karataş, TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, TGSD Başkanı Şeref Fayat, TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı. TRİSAD Başkanı Mustafa Balkuv ve kampanyaya destek veren tüm birlik ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık katkılarından dolayı sektör temsilcilerine teşekkür ederek, “Kısa süre önce bölgeden geldik. O bölge zaten muhasara altındaydı. 5 yıl yokluk açlık içinde yaşam mücadelesi veriyorlardı. Üzerlerine yağan bombalarda yakınlarını yitirdiler. Çocukların ayaklarında çorap, annelerinin üzerinde elbise yoktu. Bu gönderdiğimiz yardımlar bölgedeki insanların sırtına giysi, kursaklarıma yemek olacak. Çanakkale’de 10 bin Suriyeli kardeşimiz şehit oldu. Biz bugün onlara bir nebzede olsa borcumuzu ödüyoruz” dedi.
 
“Tarafımızı ‘insanlıktan yana’ olarak belirledik”

Sektör adına konuşan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Tekstil ve hazırgiyim sektörünün bugün hayırlı bir iş yapmanın gönül rahatlığı içinde olduğunu belirterek, “Yaktığımız kıvılcım 15 gün gibi çok kısa bir sürede hızla büyüyerek, bir TIR’dan 21 TIR’a ulaştı. Halep’te yaşanan insanlık dramının yanında belki bizim katkımız çok büyük görülmeyebilir. Ancak biz tekstil ve hazırgiyim sektörü olarak tarafımızı “insanlıktan yana” olarak belirledik. Belki bu yaptığımız yardım ateşe su dökmek gibi olacaktır ancak, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türk milletinin yardımları sayesinde Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını saracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde