Tekstil devinin eski patronu boşandı!

Tekstil devinin eski patronu boşandı!

Erkek giyim firması İGS’nin eski genel müdürü Hakkı Talu, 9 yıl önce evlendiği Leyla Çebi’den anlaşmalı boşandı. Taraflar tazminat talep etmedi

Tekstil devinin eski patronu boşandı!
16px
24px
19.12.2016 04:52
ABONE OLgoogle

Ünlü giyim firması İstanbul Giyim Sanayi'nin (İGS) eski genel müdürü Hakkı Talu ile 9 yıl önce Esma Sultan Yalısı'nda evlendiği eşi Emine Leyla Talu (Leyla Çebi) anlaşmalı olarak boşandı.

Aynı çatı altında evliliğin devamı ihtimali olmadığını belirten taraflar birbirlerinden tazminat talep etmedi. Baba, 5 bin lira nafaka ödeyecek. Kuruluşundan 44 yıl sonra, 4 yıl önce Ankara merkezli A1 İnşaat'a satılan İGS'nin eski genel müdürü Hakkı Talu (42), 2007'de 38 yaşındaki Emine Leyla Talu (Çebi) (38) Esma Sultan Yalısı'nda muhteşem bir düğünle evlendi. 

İGS satıldıktan sonra evliliklerini yürütemeyen çift, sonunda boşanmaya karar verdi. Anlaşmalı boşanma davasında Hakkı Talu davacı, Emine Leyla Talu da davalı olarak yer aldı. 4 yaşındaki bir kızı olan Hakkı Talu, zaman geçtikçe evliliklerinde sorunlar çıktığını belirtti.

Ruhen ve fikren ortaya çıkan anlaşmazlığın her geçen gün arttığını ifade eden Talu'nun avukatı Lütfi Topaç, "Taraflar arasındaki artan anlaşmazlıklar, birbirlerini kırıcı ve üzücü sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu durum karşısında taraflar evliliklerini sürdüremeyeceklerini, evliliğin birbirlerine ve çocuklarına zarar vermeye başladığından hareketle anlaşarak boşanmaya karar vermişlerdir" dedi.

KIZ İÇİN AYDA 5 BİN TL

Çift ilk duruşmaya avukatlarıyla katıldı. Hakkı Talu, "Aynı çatı altında evliliğin devamı ihtimali yoktur. Tazminat ve nafaka talebim yoktur" dedi. Davalı Emine Leyla Talu da "Açılan davayı kabul ediyorum. Evliliğin devamı ihtimali yoktur. Çocuğun velayeti bende kalacak. Tazminat ve nafaka istemem" dedi. Çocuğun velayetini anneye veren mahkeme, protokol hükümlerinin uygulanmasına karar vererek tarafların anlaşmalı olarak boşanmasına hükmetti. Hakkı Talu, kızı için aylık 5 bin lira iştirak nafakası ödeyecek. Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde