Teknopark İstanbul’un başına AKP'li isim geliyor

Teknopark İstanbul’un başına AKP'li isim geliyor

Teknopark İstanbul üç yıl önce hizmete girdi ama kuruluş hikayesi oldukça eskidir.

Teknopark İstanbul’un başına AKP'li isim geliyor
16px
24px
05.02.2016 12:21
ABONE OLgoogle
Teknopark İstanbul üç yıl önce hizmete girdi ama kuruluş hikayesi oldukça eskidir. 

Geçmişi 8 Ekim 1987 yılına, rahmetli 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlığı dönemine dayanır. Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülmekte olan İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Projesi (İTEP) kapsamında kurulmuş olup, İstanbul Anadolu Yakası’nda Pendik, Kurtköy bölgesinde Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı bitişiğinde yer alıyor. Teknopark İstanbul’un iki hakim ortağı var.

Yüzde 45’i Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na yüzde 40’ı İstanbul Ticaret Odası’na ait. Geri kalan hisseler de İstanbul Ticaret Üniversitesi , Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’ye ait.

Teknopark İstanbul’da ağırlıklı olarak havacılık, uzay, savunma sanayi, denizcilik, ileri teknoloji, endüstriyel yazılım, ileri malzemeler, enerji ve sağlık bilimleri alanlarında faaliyet gösteren şirketler yer alıyor. Kurum, 15 yılın sonunda bin firmayı bünyesinde yer vermeyi hedefliyor. 7 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması öngörülüyor.

Bu önemli kurumun yönetim kurulu Prof. Dr. İsmail Demir (Yönetim Kurulu Başkanı), İbrahim Çağlar (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Dr. Ata Şenlikci, Gökhan Murat Kalsın, Yakup Taşdelen, Mehmet Akif Özyurt, Dr. Osman Açıkgöz’den oluşuyor. Teknopark İstanbul’da bu hafta önemli bir atama olacağını duyduk.

Genel müdürlük koltuğunu bir dönem AK Parti İstanbul Milletvekili de olan Bilal Macit geliyormuş. 

Macit, bu hafta görevine başlayacakmış. Siyaset bilimi uzmanı olan Bilal Macit, Sabancı Üniversitesi Toplumsal ve Siyasal Bilimler Bölümü’nü bitirdi. İlk yüksek lisansını İngiltere Brunel Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü’nde, ikincisini ise İngiltere King’s College’da kamu yönetimi alanında yaptı. Teknopark İstanbul, önemli hedeflerini yeni genel müdürün kaptanlığında gidecek. Bilal Macit’e yeni görevinde başarılar diliyoruz…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde