Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir için fifti-fifti anlaştı

Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir için fifti-fifti anlaştı

Emlak Konut GYO'nun İzmir Alsancak'taki 47 bin metrekarelik arsasını yüzde 35 idare payı taahhüdü kazanan Teknik Yapı burada gerçekleştireceği projede yüzde 50-50 ortaklıkla Halk GYO ile işbirliği yapıyor.

Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir için fifti-fifti anlaştı
16px
24px
18.09.2017 16:04
ABONE OLgoogle

Haziran ayında düzenlenen arsa karşılığı gelir paylaşımı ihalesi ile Emlak Konut GYO'nun İzmir Alsancak'taki 47 bin metrekarelik arsasını yüzde 35 idare payı taahhüdü kazanan Teknik Yapı burada gerçekleştireceği projede yüzde 50-50 ortaklıkla Halk GYO ile işbirliği yapıyor.

 Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı R. Süleyman ÖzdilHalk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feyzullah YetginTeknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ev sahipliğinde düzenlenen bir basın toplantısıyla İzmir'de işbirliğine giden gayrimenkul sektörünün iki dev şirketi burada gerçekleştirilecek projeleri hakkında ön bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda ilk söz alan Nazmi Durbakayım Teknik Yapı ile Halk GYO arasındaki ortaklığın yüzde 50 -50 olduğunu ve burada hayata geçirecekleri projenin hazırlık aşamasında olduğunu ve 6 ayda başlanacağını açıkladı. Emlak Konut ile bugüne kadar hasılat paylaşımı olarak 3 proje yaptıklarını ifade eden Nazmi Durbakayım Teknik Yapı'nın günümüze kadar pek çok projeyle birlikte 20 bine yakın konut inşa ettiklerini söyledi. Konuşmasında İzmir’in önemine değinen Nazmi Durbakayım ulusal ve uluslararası birçok firmanın yatırım yapılabilir şehirler listesinde yer aldığını vurgulayarak İzmir projesinin bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak ulusal bir yatırım olması açısından büyük önem taşıdığı ifade etti.

Nazmi Durbakayım ortaklık yapısı hakkında, "İki şirket gelire de gidere de ortak. Yani fifti-fifti" dedi.

Dr.Feyzullah Yetgin de yaptığı konuşmayla Halk GYO'nun 7 sene önce kurulduğunu ve İzmir Alsancak'ta 8. projeye başladıklarını, konut,turizm ve ticari alanlardan oluşacak Alsancak karma projesinde güçlerini Teknik Yapı'yla birleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yetgin; konuşmasını ''Halk GYO olarak ülkemizi ileri taşıyacak işlere imza atarken ülkemizin önemli gayrimenkul şirketleriyle iş birliklerine de giriyoruz. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla kurduğumuz bu ortaklıklar daha güçlü bir Türkiye idealimizin çerçevesini oluşturuyor. Son olarak, bugün bizleri buluşturan İzmir Alsancak Projemiz için önemli bir ortaklığa imza attık ve gayrimenkul sektörünün önde gelen kurumlarından Teknik Yapı ile güçlerimizi birleştirdik. Projemizin tasarım aşamalarını altı ay içinde bitirerek inşasına başlamayı hedefliyoruz. Şimdiden başta İzmir halkı olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum.'' diyerek tamamladı.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da yaptığı konuşmayla 5 milyonluk genç ve dinamik bir nüfusu olan İzmir'in son 10 yılda yaşanan konut dönüşümünden yeterli payı alamadığının altını çizerek Emlak Konut'un ulaşım sisteminin tam merkezinde olan, Kordon'a yürüme mesafesindeki Tariş arsasının dönüştürülmesi için açtığı ihaleye 1 milyar 672 milyon hasılat ve yüzde 35 idare payı vererek aldıklarını hatırlattı. Halk GYO ile sektörden birbirlerini tanıyan 2 firma olduklarını ifade eden Umut Durbakayım ihaleye başta Teknik Yapı olarak girdiklerini ihaleyi kazanınca da ortaklık yapısına gittiklerini aktardı. ''Gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında, ortaklaşa proje geliştirme tekliflerini değerlendirirken ‘milli üretim’ ve ‘ulusal sermaye’ düşüncemiz hep ön planda oldu'' şeklinde sözlerine devam eden Umut Durbakayım, Teknik Yapı’nın 43 yıllık sektör deneyimini ve birikimini daha büyük hedeflere taşımak için köklü ve deneyimli ulusal bir marka ile sinerji yaratmaya karar verdiklerini açıkladı.

İzmir Alsancak projesi için kurulan ortaklık yapılanmasında güç denkliğinin esas olduğunu ifade eden Umut Durbakayım; her iki firmanın ortak değer ve ortak vizyon dahilinde birbirinden üstün özelliklerini, farklı yönlerdeki yenilikçi yapılarını ortaya koyduğunu aktararak sözlerini tamamladı,

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde