Tekin Acar küçülmeye devam ediyor, 18 mağazasına kim talip oldu?

Tekin Acar küçülmeye devam ediyor, 18 mağazasına kim talip oldu?

Tekin Acar, ciro düşüşleri nedeniyle AVM’lerde mağaza kapatmaya başladıklarını açıklamıştı.

Tekin Acar küçülmeye devam ediyor, 18 mağazasına kim talip oldu?
16px
24px
13.04.2017 13:35
ABONE OLgoogle

Tekin Acar Cosmetics, 1979 yılında Ankara Kızılay Onur Çarşısı’nda, 16 metrekarelik mağazanın bir bölümünde parfüm ticareti yapmak üzere kuruldu. Türkiye’nin en eski parfümeri zincirlerinden biri. Bugün 40’ı İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere toplam 73 mağazası bulunuyor. Birçok markanın parfümeri ürünlerinin satıldığı mağaza zincirindeki ürünler doğal olarak ithal. Haliyle kurlardaki yükselişten olumsuz etkilenen bir yapıya sahip.

Firmanın sahibi Tekin Acar, bu yıl başında basına yansıyan konuşmalarıyla gündeme gelmişti. Acar, ciro düşüşleri nedeniyle AVM’lerde mağaza kapatmaya başladıklarını açıklamıştı.

BEN SOROS DEĞİLİM

Tekin Acar, "İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemede zorlanıyorum. Başka işten kazandığım ne kadar varlığım varsa hepsini satıp bu işe koydum, sermaye artışı yaptım ama yetmiyor. Ben de George Soros değilim, benim için de buraya kadar" diye konuşmuştu. Bu açıklamayı yaptığında 84 olan mağaza sayısı geçtiğimiz hafta sonu itibariyle 73’e indi. 

Kozmetik devi mağazalarını kapattı, AVM kontratlarını iptal etti

Firma tarafında küçülme devam ediyor. Bize gelen bilgilere göre Tekin Acar Cosmetics’in 18 iyi noktadaki mağazalarını ünlü Fransız kozmetik zinciri Sephora talip olmuş. 

Anlaşma da büyük oranda sağlanmış. Devir işlemlerinin nisan sonuna kadar tamamlanması bekleniyormuş. 

Fransız Sephora’nın dünyanın birçok noktasında mağazaları bulunuyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da toplam 28 mağazası bulunuyor. 

12 mağazasını kapatan iş adamı hangi derneğe başkan oldu?

Sephora, bu satın alma ile mağaza sayısını da 46’ya yeni açılan iki mağaza ile birlikte 48'e çıkarmış olacak. Aynı zamanda Kategori Mağazacıları Derneği Başkanı olan Tekin Acar ise mağaza sayısını 73’ten 55’e indirmiş olacak.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde