Tazminattan kazandığı 130 Milyon Lirayı ne yapacak?

Tazminattan kazandığı 130 Milyon Lirayı ne yapacak?

Four Winds’in inşaatında çıkarılan zorlukları mahkemeye taşıyan ve 130 milyon TL tazminat kazanan Emrullah Turanlı, parayı ne yapacak?

Tazminattan kazandığı 130 Milyon Lirayı ne yapacak?
16px
24px
10.11.2016 11:57
ABONE OLgoogle

Kadıköy Belediyesi, Taşyapı'nın İstanbul Bağdat Caddesi'nde Four Winds binalarının yapımında çıkardığı zorluklar nedeniyle 130 milyon TL tazminata mahkum oldu.

Taşyapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, kazandığı tazminatı hayır işlerinde kullanacağını açıkladı. Tazminata sebep olanların, hem devlete hem de işadamlarına büyük zarar verdiğini kaydeden Turanlı şunları söyledi:

Kadıköy Belediyesi 132 milyon lira tazminat ödeyecek

ZARAR KAT KAT FAZLA

“Ekonominin gelişmesi, memleketimizin ve halkımızın zenginleşmesi, gelir düzeyimizin artması, ülkenin
ekonomisinin kalkınmasına bağlıdır. Ülke ekonomisinin kalkınması da Türk ve yabancı işadamlarının Türkiye'ye yatırım yapmasından geçer. İşadamları yatırım yapacak ki ülkemiz kalkınsın, mutlu ve huzurlu günler geri gelsin. Terör denen şiddet bitsin ve Türkiye huzura kavuşsun. Ancak, üzülerek belirtmek istiyorum ki sözü geçen Kadıköy Belediyesi'nin yapmış olduğu haksızlıklar ve zorbalıklar yüzünden tazminata mahkum oluyorlar, ama aslında verdikleri zarar bu tazminatlardan kat kat daha fazla.”

Emrullah Turanlı: İşadamları bürokratlardan korkuyor

Çıkartılan zorluklar nedeniyle birçok işadamının önünün yatırım yaparken tıkandığını vurgulayan Turanlı,
“Bu zorbalıkları yapan aslında kurumlar değil, o görevlerde oturan bazı şahıslardır. Bu şahısların yapmış
olduğu zorbalıkların bedelini milletimiz ve işadamları ödüyor. Bu davayı kazandığım halde sevinemedim.
Çünkü bu koltuklarda oturup da ülkenin ekonomisini tıkayanlar hâlâ temizlenmiş değil” diye konuştu. Yakın gelecekte ülkenin kalkınmasının önündeki engellerin tamamen kalkacağına ve milletin huzura kavuşacağına inandığını ifade eden Emrullah Turanlı, bütün dünya işadamları ile el ele vererek Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunacağını vurguladı.

YABANCILAR GELMİYOR

Turanlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin iyi bilmesi lazım ki Avrupalısı, Asyalısı, Amerikalısı, Türkleri çok seviyor. Türkler ile iş birliği, dostluk yapmak istiyor. Türkiye'ye gelip misafir olmak istiyor. Üzülerek belirtmek istiyorum ki; siyasetin ve bürokrasinin içine karışmış bazı işgüzarlar, ülkemizin kalkınmasını engelliyorlar. Bu yüzden yabancılar Türkiye'ye gelmek istemiyor.”

OKUL YAPACAK

Öte yandan Emrullah Turanlı kazandığı 130 milyonluk tazminatı Türkiye'nin ihtiyacı olan bölgelerinde kullanacağını, gençlerin yetişmesi için okul, çocuk eğitim yuvaları ve kimsesizler yurdu gibi çok sayıda tesis yapacağını sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde