‘Tarihin en büyük vergi indirimi’

‘Tarihin en büyük vergi indirimi’

ABD lideri Trump, en önemli seçim vaatleri arasında yer alan vergi indirimine yönelik ayrıntıları açıkladı. Demokratlar, Trump’ın ekonomiyi canlandıracağını öne sürdüğü vergi reformunun yoksulları daha da yoksullaştıracağını iddia etti

‘Tarihin en büyük vergi indirimi’
16px
24px
29.09.2017 05:15
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim vaatlerinden olan ve kurumlarla vatandaşlara vergi indirimi sağlayacak reform tasarısının önemli ayrıntıları, Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan tarafından paylaşıldı.

Ryan yaptığı yazılı açıklamasında, tasarıyla kurumlar vergisi oranının yüzde 35’ten yüzde 20’ye indirilmesinin planlandığını, böylece ABD’li şirketlere daha hızlı büyüme ve daha fazla yatırım yapma fırsatı sunulacağını belirtti. Açıklamaya göre vergi reformu sayesinde yurt dışında faaliyet gösteren veya gelirlerini yurt dışında tutan ABD’li şirketlerden bir defaya mahsus vergi alınacak.

Zenginlere hediye

Trump, hayata geçirmek istediği ‘ABD tarihinin en büyük vergi indirimi’ sayesinde ABD’nin daha rekabetçi hale gelmesini sağlayacağını ve orta sınıf ailelere de yardımcı olacağını öne sürdü. Demokrat Parti ise bu planın zenginlere bir hediye olacağını, yoksulların daha da yoksullaşacağını savundu.

Örnek duvarın inşası başladı

Başkan Trump, ABD-Meksika sınırına yapmaya ve parasını Meksika’ya ödetmeye çalıştığı duvarı gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. ABD’li 6 şirket ABD-Meksika sınırına yapılması planlanan duvarın prototiplerini inşa etmeye başladı. Dördü beton, diğerleri çeşitli materyallerden oluşan 8 adet duvar tasarımının Trump’ın 3 bin 200 kilometrelik sınıra yapmak istediği duvar için fikir vermesi bekleniyor.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, prototip inşaatlarının bir ay içinde tamamlanacağını kaydetti. Kurumun, inşaatın ardından birkaç hafta boyunca prototipler üzerinde bir dizi deneme yaparak güçlerini ve özelliklerini test edeceği belirtiliyor.

Trump’ın seçim kampanyası boyunca bir numaralı vaadi olan duvarın maliyeti uzmanlara göre 22 milyar doları bulacak ve inşası 3 yıl sürecek.

Meksika duvarın parasını ödemeyi kabul etmemiş, ABD Kongresi de Trump’ın inşaatın başlaması için ilk aşamada istediği 1.5 milyar dolar fon verilmesi konusunda anlaşmaya varamamıştı.

Twitter ‘savaş ilanını’ kaldırmıyor

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, ABD Başkanı Trump’ın paylaştığı ve Kuzey Kore’nin ‘savaş ilanı’ olarak kabul ettiği tweet’in kaldırılmayacağını açıkladı. Trump’ın hesabını askıya almayacağını duyuran Twitter, tweet’lerin haber değeri taşıdığı ve kaldırılmasının kamu yararına olmadığını belirtti. Twitter, böylece şeffaflığı koruma ve bilgi verme ilkesine bağlı kaldığını da savundu.

Damat ‘kadın’ çıktı

ABD Başkanı Donald Trump’ın başdanışmanı ve damadı Jared Kushner’in seçmen bürosuna ‘kadın’ olarak kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Yerel basında çıkan haberlere göre Kushner’in 2009’dan bu yana seçimlerde ‘kadın’ olarak oy kullanıyor.

Durumun bir hatadan mı kaynaklandığı yoksa kasti mi olduğu bilinmiyor. Beyaz Saray konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti. Haber, Kushner’ın son seçimlerde yasa dışı şekilde oy kullandığı yorumlarına neden oldu. Trump daha önce milyonlarca seçmenin yasa dışı oy kullandığını iddia etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde