Tam 120 bin şişe: Yılbaşında zehir satacaklardı

Tam 120 bin şişe: Yılbaşında zehir satacaklardı

İstanbul Emniyeti yılbaşı öncesi düzenlediği operasyonla 120 bin şişe sahte içki ile 10 ton metil alkol ele geçirdi. bulunduğu ortaya çıktı.

Tam 120 bin şişe: Yılbaşında zehir satacaklardı
16px
24px
21.11.2017 13:22
ABONE OLgoogle

İstanbul Emniyeti Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yılbaşı öncesinde piyasaya sahte içki sürüleceğini belirledi. Sahte içkilerin saklandığı noktaları tespit eden polis, ilk operasyonu Fatih'te terk edilmiş bir binaya düzenlendi.

Binada 5 bin şişe sahte içki bulundu. 19 adrese daha baskın düzenleyen polis ekipleri 115 bin şişe sahte içki daha ele geçirdi. İçkinin piyasa değerinin 6 milyon lirayı bulduğu belirtildi.

Operasyonlarda beş kişi gözaltına alındı. Şebekenin elebaşı olan Uğur K.'nin PKK'dan, şüpheli Savaş I.'nın da uyuşturucudan kaydı olduğu tespit edildi. Kaçakçılıkla Mücadele polisinin operasyonda sahte içkilerin yanısıra 10 ton metil alkol bulduğu öğrenildi.

Sahte içki üreten bazı şebekeler, içkilerde 'etil' alkol yerine, daha az maliyetli olan metil alkolü kullanıyor. Cam temizleyici, boya inceltici gibi ürünlerin içeriğinde kullanılan metil alkol vücuda alındığı miktara göre insan sağlığına zarar veriyor.

Metil alkol tüketimi körlükten can kaybına kadar sonuçlar doğurabiliyor. 2005'te İstanbul'da metil alkolden yapılan sahte rakı nedeniyle 38 kişi hayatını kaybetmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde