Taksim'de polis noktasına ateş açıldı

Taksim'de polis noktasına ateş açıldı

Taksim Meydanı’nda öğle saatlerinde uzun namlulu silahla bir saldırı gerçekleşti.

Taksim'de polis noktasına ateş açıldı
16px
24px
30.01.2015 14:40
ABONE OLgoogle
Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına silahlı bir kadın tarafından açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan silahını bırakarak yaya olarak kaçtı. 

Alınan bilgiye göre, saat 14.40 civarında  Taksim Meydanı'nda polislerin ve araçlarının beklediği noktaya, makineli tüfekle gelen bir kadın, ateş açtı. Saldırıda, ölen ya da yaralanan olmazkenpolis aracı, isabet eden mermiler nedeniyle hasar gördü.  

Saldırgan, olayın ardından çantasını ve şalını bırakarak yaya olarak kaçtı. Saldırıda kullanıldığı tahmin edilen makineli tüfek de olay yerine yakın bir sokakta bulundu.

Olay yerinde şüpheli bir paket de bulan polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridine aldı. Bomba imha uzmanları da buraya gelerek çalışmalarına başladı. 

Emniyetten ilk açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saat 14.30 sıralarında, Taksim Meydanı’nda bulunan sivil polis aracına yönelik, bir kadın tarafından otomatik tabancayla saldırı gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Saldırganın olayı gerçekleştirmesi üzerine emniyet görevlilerince silahla karşılık verildiği ve daha sonra saldırganın silahını olay yerine atıp kalabalıktan yararlanarak kaçtığı kaydedilen açıklamada, konuya ilişkin çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Saldırgan sarı saçlı bir kadın

Alınan bilgiye göre, saldırının ardından başlatılan çalışmalarda güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak eşkali belirlenen saldırganın 1,60 metre boylarında sarı saçlı bir kadın olduğu tespit edildi.  Saldırganın olay yerine attığı otomatik silahın ise eski model ve Çin üretimi olduğu kaydedildi.

Saldırının ardından Sirkeci Garı'nın da aralarında bulunduğu üç adrese baskın düzenleyen polis ekipleri, şüpheliyi bu adreslerde bulamadı. 

Öte yandan silahtan çıkan kurşunlardan birinin Güvenlik Şube Müdürlüğüne ait anons aracına, bir diğerinin ise sivil polis aracına isabet ettiği bildirildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde