TÜSİAD nihayet Koç’u hatırladı

TÜSİAD nihayet Koç’u hatırladı

Koç’a destek açıklaması TÜPRAŞ baskınından dokuz gün sonra geldi

TÜSİAD nihayet Koç’u hatırladı
16px
24px
02.08.2013 08:03
ABONE OLgoogle

Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD), kurucusu ve en büyük üyeleri arasında yer alan Koç Grubu’na, Maliye ve EPDK ekiplerinin yaptığı baskından dokuz gün geçtikten sonra açıklama yayımladı.

TÜSİAD açıklamasında, özerk bir vergi denetim yapısının sağlanması ve her türlü düzenleme, denetleme faaliyetinin evrensel piyasa ekonomisi ölçütleri çerçevesinde geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Cezalandırma algısı yaratıldı

Yürütülen denetim çalışmalarının kamuoyunda bir cezalandırma algısı yaratmasının, bu algının gerçek olması kadar vahim sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, piyasa ekonomilerinin sağlıklı gelişimi açısından denetleyici kurumların bağımsızlığının vazgeçilmez olduğu; bununla birlikte objektif vergi denetiminin sağlanması ve kayıtdışı ile mücadele için özerk bir vergi denetimi yapısının tesis edilmesi gerektiği belirtilerek şu sözlere yer verildi:

“Piyasa ekonomilerinin en temel unsuru olan bağımsız düzenleyici ve denetleyici kurumların bağımsızlıklarına olan güvenin sorgulanabileceği bir ortamın yaratılması adalet duygusunu ve kamu vicdanını yaralayarak, hukuk devleti ilkesini zedeleyecek, güven ortamını sarsacaktır. Yürütülen denetim çalışmalarının kamuoyunda bir cezalandırma algısı yaratması, algının gerçek olması kadar vahim sonuçlar üretme potansiyeline sahiptir.”

Türkiye’nin itibarına dikkat

TÜSİAD açıklamasında, Türkiye’nin küresel itibarının bozulmasına yol açacak her türlü olumsuz tutumdan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Denetimin kamuda ve özel kesimde itibarı gözeten, şeffaf, adil, yapıcı bir yaklaşımla icra edilmesinin ve adaleti sorgulatmadan sonuçlandırılmasının Türkiye’nin itibarı açısından son derece önemli olduğu ifade edildi.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada piyasa ekonomisi üzerinde durulurken, her türlü düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin evrensel piyasa ekonomisi ölçütleri çerçevesinde geliştirilmesi ve sürdürülmesinin ümit edildiği de belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Piyasa ekonomisi ve hukuk devleti standartlarımızın geliştirilmesi yönündeki yapısal reform çalışmalarının hızlandırılarak sürdürülmesinin ekonomimize ve demokrasimize güç kazandıracağına inanıyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde