TÜSİAD listesine damga vuran ilginç isimler...

TÜSİAD listesine damga vuran ilginç isimler...

TÜSİAD Başkanı kim olacak? Bu soru bu yıl için de Erol Bilecik ismiyle yanıtını buldu. Dernekteki vizyon değişikliği ise yedek üyelerin kimliğinde yatıyor.

TÜSİAD listesine damga vuran ilginç isimler...
16px
24px
08.01.2017 09:49
ABONE OLgoogle

TÜSİAD Başkanı kim olacak? Bu soru bu yıl için de Erol Bilecik ismiyle yanıtını buldu. Dernekteki vizyon değişikliği ise yedek üyelerin kimliğinde yatıyor. Listede girişimci destekleme programı Endeavor’dan girişimci dostları dikkat çekiyor.

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne (TÜSİAD) kim başkan olacak? Birkaç yıldır her genel kurul öncesi belirsizlik yaşanan bu sorunun yanıtı bu yıl da belli oldu. Daha önce yazdığımız gibi yeni başkan adayı Erol Bilecik...

Patronlar Kulübü'ne kim başkan oluyor?

Peki TÜSİAD’a kimin başkan olacağı neden merak ediliyordu? Çünkü bu gönüllü iş dünyası örgütü Türk ekonomisinin temel direklerinden biri. 600’e yakın üyesi dış ticaretin yüzde 85’ini gerçekleştiriyor, sağladıkları istihdam ise toplam istihdamın yüzde 80’ini oluşturuyor. Özel sektörün yarattığı milli gelirin yüzde 50’sini de 

İşte merak edilen TÜSİAD listesi..

DENGELER KORUNMUŞ

Başkan önemli ama TÜSİAD üyelerine gönderilen yeni yönetim kurulu üyelerini oluşturan isimler de derneğin geleceğine ilişkin önemli ipuçları barındırıyor. Yönetim Kurulu’unda bu yıl 4 değişiklik var. Ayrılan üyeler Mehmet Pekarun, İsmail Akçakayalıoğlu, Şükrü Ünlütürk ve Cansen Başaran Symes. Onların yerine Conrad Otelleri ve Turcas’ın sahiplerinden Batu Aksoy, İzmir Yaşar Holding’ten İdil Yiğitbaşı, Sabancı’dan ise Pekarun’un yerine CFO Barış Oran aday. Bu isimlere bakıldığında Koç-Sabancı dengesi, İzmir’den bir üye gibi dengeler korunmuş görünüyor.

TÜSİAD yeniden patrona emanet!

Ancak benim ilgimi çeken asıl liste yedek yönetim kurulu üyeleri listesi. 12 kişilik listede 8 isim değişmiş. Değişen isimler arasında Akfen Holding’in veliahtlarından bu yıl evlenen Pelin Akın Özalp de var.

GİRİŞİMCİ DESTEKÇİLERİ

Liste neden ilgimi çekti derseniz... Yedek listeye giren Selçuk Yorgancıoğlu, Sina Afra, Can Yücaoğlu, İrem Oral Kayacı, Emre Eczacıbaşı ve Cem Tüfekçi’nin ortak bir özelliği var. Bu isimler ya uluslararası girişimci destek programı Endeavor üyesi ya da bizzat kendileri girişimciler. Yani Endeavor’ın en büyük destekçilerinden Ali Koç’la ortak bir amaç için Türkiye’de girişimciliği desteklemek için birlikte çalışan isimler.
TÜSİAD’da teknolojiyle içiçe bir başkan ve teknolojiyi startup girişimlerle hayata geçiren yönetim kurulu üyelerinin yönetimde kazandığı önem, yeni bir vizyona da işaret ediyor. Bu da Türkiye’nin en büyük şirketlerinin üretimde yönünü inovasyona çevirdiğinin bir göstergesi.

Bu arada listenin asıl ilgi çekici yanı da şu: Bu listenin hazırlanmasında Ali Koç’un etkisi var mı bilmiyorum ama başkan olsaydı hazırlayacağı liste bu olurdu diye düşünüyorum!

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde