TÜSİAD’dan şirketlere teknik uyarı

TÜSİAD’dan şirketlere teknik uyarı

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes teknik ilerlemelere uyumlu olmayan şirketleri uyardı.

TÜSİAD’dan şirketlere teknik uyarı
16px
24px
18.03.2016 08:23
ABONE OLgoogle
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye’nin Sanayi 4.0 Dönüşümü Konferansı’nnda konuştu.

TÜSİAD Başkanı Symes, teknik ilerlemelere uyumlu olmayan şirketlerin rekabette geri kaldığını vurguladı. Symes konuşmasında şunları dedi:

“Aynı şekilde küresel olarak rekabet edemeyen ekonomilerde vatandaşlarının refah seviyelerini yükseltemiyorlar. Türkiye olarak bu anlamda bir yol ayrımındayız. Ya bu atılımı yaparak bir üst gelir grubuna yükseleceğiz ya da rekabet edebildiğimiz mevcut pazarları bile kaybetme riskiyle karşı karşıyayız.”

Symes, Sanayi 4.0’ın Türkiye’nin atılımı adına önemli olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

“Önümüzdeki hedef daha yenilikçi, daha esnek, daha hatasız, daha verimli ve daha sürdürülebilir üretim olmak zorunda. Sanayi 4.0 bize bunu gerçekleştirme fırsatını sunuyor. Dönüşüm konusunda vaatlerimiz ülke olarak son derce güçlü ancak kolay olacak mı? Cevabı tabiî ki de hayır. Zira dönüşüm topyekun bakış açısı, bir paradigma değişimi demek. Geleceğin teknolojilerini, çalışanını, firmalarını, kurumlarını hep birlikte planlamamız gerekiyor.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde