TÜSİAD: Özgür basın olmadan demokrasi olmaz

TÜSİAD: Özgür basın olmadan demokrasi olmaz

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'tan açıklama geldi..

TÜSİAD: Özgür basın olmadan demokrasi olmaz
16px
24px
27.11.2015 12:37
ABONE OLgoogle
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Hükümet Programı'nı incelediklerini vurgulayarak, "Demokratik standartlar ve özgürlükler açısından, kapsayıcı büyüme ve iklim ortamı açısından, kalkınmanın başlıkları açısından beklentilerimizi seçimlerden önce ve seçimden sonra hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Beklentilerimizi Hükümet Programı'nda yazılmış olarak görmekten TÜSİAD olarak son derece mutluyuz" ifadesini kullandı.

Başaran-Symes, Türkiye gündeminin her zaman olduğu gibi yoğun bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ülke gündemimiz her zaman olduğu gibi çok yoğun, hareketli ve hararetli. Biz bu gündem içinde TÜSİAD olarak ülkemizin daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir sosyal yapıya kavuşması için yaptığımız çalışmalarımızı ve önerilerimizi sürekli bıkmadan, usanmadan paylaşıyor ve takipçisi olmaya devam ediyoruz.  Bu hafta Hükümet ve ardından da programı açıklandı. 'Önümüzdeki 4 yılın sonunda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz' için düşünmenin zamanı." 

ÖZGÜR BASIN VURGUSU

 Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına da değinen Başaran-Symes, "Özgür basın olmadan demokratik standarttan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor. Özgürlükler ve demokrasiler alanında ilerleyeceğimiz önemli bir yol var" dedi.

"Başarıyı daha çok tercih edecek çalışma dönemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başaran-Symes, "Dolayısıyla, artık konuşma değil, yazma değil, aksiyon dönemi. Hep birlikte hayal ettiğimiz rekabet gücü yüksek Türkiye'ye en kısa zamanda ulaşmak için biz iş dünyasının bağımsız ve gönüllü kuruluşları olarak bölgelerimizin, sektörlerimizin ülkemizin gelişimi için her fırsatta hiç çekinmeden görüşlerimizi paylaşmaya devam etmeliyiz, edeceğiz” şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde